„FRĂȚIA INELELOR”

PAMFLET

“BARONIADA DIN PRAHOVA CONTINUĂ

EPISODUL 3

         Iulian Dumitrescu transparent ca “pepsiglas”, așa cum spunea o doamnă ministru de la Educație…😅😅😅, se pare că președintele Consiliului Județean Prahova chiar are gânduri mari…drept pentru care, cu transparența caracteristică trece la “Fapte!”

         Așa cum se poate vedea în postarea din data de 11 mai 2021, ce apare pe contul de facebook “Iulian Dumitrescu”, se va demara o licitație în vederea întreținerii și reparării a 1000 km de drumuri județene într-un termen de 48 de luni pe raza judetului Prahova!!!

         Sincer este de apreciat…nu este cazul sa fim rautăcioși!!!

         Conform comunicatului aflat și pe site-ul oficial : “ Consiliul Judeţean Prahova a demarat procedura de licitaţie pentru servicii şi lucrări de întreţinere şi reparaţii a 1034,87 kilometri de drum judeţean pentru următorii patru ani, acestora li se adaugă şi anexele, reprezentând: 274 poduri753 podeţe tubulare203 podeţe dalate şi 63 podeţe ovoidale.

         Printre lucrările vizate se vor regăsi cele de plombare, colmatări de rosturi, turnare a covoarelor bituminoase, curăţenie a drumurilor judeţene, întreţinere a acostamentelor, semnalizare rutieră (marcaje şi indicatoare rutiere), întreţinere, reparaţii şi montare parapet, refacere șanțuri, apărări de maluri şi ziduri de protecție, etc.

         Valoarea totală estimată a acestor lucrări este de 294.448.658,92 de lei

         Cu această ocazie președintele Iulian Dumitrescu declara:
”Cele mai multe sesizări pe care le-am primit de la prahoveni în cele 6 luni de când conduc Consiliul Județean, sunt legate de starea deplorabilă a drumurilor județene. Lucrurile nu mai pot continua ca până acum. Așa cum am promis, vom repara și întreține drumurile județene astfel încât să le oferim prahovenilor condiții de circulație pe drumurile publice la nivelul secolului în care trăim. Prin bugetul Consiliului Județean, am alocat sumele necesare în acest an și am scos la licitație serviciile și lucrările de care avem nevoie. Cele mai importante condiții pe care le-am impus prin caietul de sarcini vizează calitatea lucrărilor și viteza de intervenție. Firmele care vor să lucreze la reparația și întreținerea drumurilor județene trebuie, de asemenea, să își asume prin contract asigurarea accesibilității drumurilor și îndepărtarea rapidă a urmărilor calamităților naturale (cum ar fi alunecări de teren, rupere de maluri, prăbușiri poduri etc). Există și drumuri județene, inclusiv șosele ocolitoare, pe care le vom moderniza. Nu avem bani să modernizăm peste 1000 de km de drumuri județene din Prahova, însă nu ne împiedică nimic să reparăm și să întreținem ce avem în prezent”

         Dar curiozitatea mea este urmatoarea: dacă licitația nu a fost încă organizată, cum discută Iulian Dumitrescu cu drumarii, așa după cum se poate observa din fotografie și le cere ” calitate și viteză de intervenție pentru întreținerea a peste 1000 de km de drumuri județene în Prahova?”

         Este posibil oare ca Iulian Dumitrescu  să cunoască încă de pe acum câștigătorul licitației,  că eu sincer nu prea înțeleg?

         O să fie extrem de interesant să vedem ce firme vor fi declarate câștigătoare și o să urmărim îndeaproape subiectul, să vedem dacă fondurile alocate vor fi suplimentate, să vedem calitatea lucrărilor, timpul de execuție etc.

         Nu cunosc dacă actualul președinte Iulian Dumitrescu are la cunoștință că fostul președinte Mircea Cosma a fost trimis în judecată pentru o modernizare de drum județean, adică în fapt, o cârpeală a drumului județean 101 Buda-Nedelea unde firma de asfaltare a pretins că a refăcut 10 km de drum într-o singură zi, iar ancheta a stabilit că lucrările începuseră înainte de atribuirea contractului, înainte să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor și în condiții meteo nefavorabile.

          Daca fostul presedinte al Consiliului Județean “repara și întreținea” aproximativ 10 km de drum județean pe zi …actualul repară circa 1 km pe zi???

         Prahoveni, pregătiți-vă să economisiti bani! Consiliul Județean Prahova “ cârpește “ aproximativ 1000  km de drumuri județene în lung și-n lat!!

         Adio cauciucuri taiate..adio amortizoare schimbate..vin vremuri cu drumuri bune …și în viitor “drumuri digitalizate”să nu vă rataciți pe trasee!!

         Cosma a facut drumul vinului, așa că vă întreb retoric…zic eu,  dumneavoastră când vă apucați de drumul cucului și mă refer la pasăre…fără alte conotații!

         Dacă aveți curiozitatea vizitați pagina de socializare și de promovare a președintelui Iulian Dumitrescu, unde lesne se poate observa la comentarii că, prahovenii au alte priorități nicidecum plombarea unor drumuri județene.

         Dar ce să faci, dacă în trecut cu asta se ocupa…atâta știe, atâta poate, atâta face…

         Și pentru că în trecut, am anchetat ceva matrapaslâcuri de acest gen, o să fac și teren pentru a vă aduce la cunoștință calitatea lucrărilor.

         În episodul următor, sper să vă captez atenția cu investigarea unui proiect demarat de Consiliul Județean Prahova,  de care prahovenii chiar duceau lipsă ,  în valoare de 11.900.000 euro și sunt sigur că o să ne cadă plombele și mă refer la cele din asfaltare.

                    26.05.2021                                                 Emma Anastasia

Articolul precedentGrupare de traficanți de droguri destructurată: Se foloseau de copii pentru a vinde stupefiantele!
Articolul următorPercheziții la locotenenții clanului Cămătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.