Povestea (este de fapt roman) arată culisele statului paralel, ce reţine prin justiţia politică, active considerate strategice.

Pe dealul de pe care se poate observa Ploieştiul, Marieta Mihalcea a moştenit conacul si 9 ha de vie.  Om de vază la Bucureşti, Avocatul Raţiu, a acumulat o avere considerabilă şi a reconstruit un conac moştenit de soţia sa Marieta Mihalcea, la care şi marele George Enescu se oprea şi se bucura de liniştea locului.  A murit, probabil de inimă rea, la preluarea României de precursorii statului paralel, haita condusă de Ana Pauker, născută Hana Rabinsohn care a condus acţiunea de preluare a puterii politice româneşti, alături de Iosif Chișinevschi sau Kișinevski (născut Jakob Roitman) fost vicepreședinte al Consiliului de Miniștri al României și membru al Comitetului Central al PCR, Timofei Bodnarenko, Pantiușa, rebotezat Gheorghe Pintilie şef al securităţii, Alexandru Nicolschi (n. Boris Grünberg, prenume Nikolski sau Nicolski), șef al Securității regimului comunist din România.

Ar trebui să menţionez că Ana Pauker a trăit ca o prinţesă în palatul pe care acum îl stăpâneşte Ioan Neculaie, fost patron la FC Braşov, la Timişu de Sus, Braşov.  Dar i-a plăcut să petreacă şi la Casa Seciu, a avocatului Victor Raţiu, ce a devenit cuibuşorul de nebunii, sindrofii şi chermeze ale statului paralel.

Casa Seciu a fost lărgită de comunişti, care au menţinul conacul construit de Victor Raţiu, dar au dărâmat un corp de case pentru invitaţi, construind peste crama existentă restaurantul şi hotelul.  Zeci de ani, petreceri fără de sfârşit au avut loc acolo.  Ca să vezi, statul paralel nu a vrut să cedeze proprietatea şi povestea începe.

Furată de Stoica Gruia (Condamnat la patru ani cu executare stabilită de judecătorii de la Tribunalul Iași în dosarul privind privatizarea firmei Transbordare Vagoane Marfa) pentru statul paralel, ca multe altele, Casa Seciu are o poveste de capă şi spadă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis altă condamnare definitivă a omului de afaceri Gruia Stoica la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă, avocatul Doru Boştină primind o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia S.A (CEO) Târgu Jiu a lansat public procedura de licitaţie, ce avea ca scop încheierea acordului-cadru şi a contractelor subsecvente având ca obiect „Servicii de transport feroviar de cărbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în procesul lui Victor Ponta.  Omul de afaceri Gruia Stoica, a fost audiat în şedinţă secretă în dosarul lui Ponta. Ce mică este lumea.

Revenim la Casa Seciu.  Judecat în două cicluri procesuale fond, apel, recurs cu trimitere spre rejudecare în primul ciclu, dosarul pentru clădire este finalizat de completul Florin Costiniu, Octavia Spinenanu Matei, Nina Ecaterina Grigoraş, după ce Tribunalul Prahova şi Curtea de Apel Ploieşti au admis actiunea de revendicare, întorcând decizia. Dar numărul real de dosare este mult mai mare. (1167/2001, 2446/2003, 1290/2004, 8499/1999, 6638/2000, 3384/2003, 1759/2003, 7447/2005, 7499/2005, 12903/2004, 11780/1/2006, 2428/1/2007, 23644/1/2005, 23749/2005, 232/2005, cerere la CEDO 3494/07, suspendată şi pierdută fără urmă).

Poate cel mai interesant abuz este al Dlui judecător Pistol Ştefan care a suspendat executarea pe calea ordonanţei preşedinţiale prin şedinţa din 17 august 2005, în dosarul 7447/2005, înaintea înregistrării cererii (cu dată 17 august 2005, inregistrată pe telefon, după ora 14:00, dată în timpul executării). Dar plângeri penale s-au făcut împotriva judecătorilor Margareta Ionescu, Vasile Culcea, Pavel Perju, pentru un total de 15 judecători de la ÎCCJ.

Stănescu Victoria, nepoata lui Victor Raţiu şi continuatoarea ca fiică a Martei Raţiu, căsătorită cu Colonelul Militar Dr Stănescu, în calitate de persoană vatămată ȋn dosarul nr. 759/P/2013 al Parchetului dpl Judecătoria Ploieşti, disjuns din dosarul 4789/P/2009, prin plângerile adresate organelor de cercetare penală (devenite dosare de urmărire penală 4789/P/2009, 11142/P/2009, 4773/P/2007, 2319/P/2007, la care au fost şi alte dosare, inclusiv nr 102/P/2006) a reclamat faptul că imobilul Casa Seciu, a fost oprit de la restituire prin diverse fapte penale. 

Merită reţinut că toate etapele de recuperare a proprietăţii, s-au lovit de zidul statului paralel, a justiţiei corupte sau a justiţiei paralele.  Viaţa bate filmul.  Să rămânem la dosarele penale şi să menţionăm personajele din instaţele superioare, căci acolo s-au tranşat abuzurile.

S-a solicitat DIICOT să redeschidă cercetarea penală şi să contopească, apoi să disjungă pentru competenţă, dosarele penale, 1306/P/2006 şi 1781/2009, să reverifice şi să extindă cercetările pentru informaţii noi, cu privire la fraudarea intereselor familiei Stănescu, prin fapte penale care includ mituirea judecătorilor (Dl Florin Costiniu fiind condamnat pentru o faptă similară cu cea pe care am reclamat-o, culmea Stoica Gruia se lăudase că el umblă la judecători, prin avocaţi), cumpărare de influentă, evaziune fiscală, fals ȋn acte publice, fals ȋn dosarele de judecată.  Menţionez că registrele ROVIT arată legături clare ȋntre persoane influente care au dorit Casa Seciu.  Menţionez:

  1. Luca Liviu, urmărit şi condamnat penal ȋn mai multe dosare
  2. Stoica Gruia, pentru care am oferit ȋnregistrarea convorbirii telefonice prezentată ȋn dosarul 102/P/2006 prin care mi-a spus ca decât să-mi plătească preţul pe imobil preferă să plătească judecătorii cu 100.000 Euro. Cine erau judecătorii? Stoica Gruia a fost condamnat pentru o faptă similară cu cea pe care am reclamat-o.
  3. Andreea Blejnar, fostă Andreea Florentina Buzabrici-Filipescu soţia fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar condamnat penal pentru luare de mită, finul lui Traian Băsescu, ȋn care fostul şef al ANAF era funcţionar respectabil la stat, soţia acestuia era acţionar sau membru în consiliile de administraţie ale ROVIT SA, societăţi cu implicaţii foarte bănoase în afacerile cu statul.
    4. Costiniu Florin, fost judecător la ICCJ, care a judecat dosarul Casa Seciu, ȋmpreună cu alţi judecători de la ICCJ, aşa cum au fost instrumentate dosarele amintite.
  4. Pângerile penale au fost împotriva a 15 judecători de ÎCCJ.

După data cererii de retrocedare, acţiunile Rovit au fost înstrăinate şi am arătat şi ataşat documente care arată, fără nici un dubiu, că tranzacţia nr 004/05.12.2002 dintre AVAB şi SC Expert Soft Fin SRL, s-a derulat pentru valoarea de 29.846.123 mii Lei vechi, dar evidenţele fiscale, depuse la Ministerul de Finanţe ȋn perioada 2002-2005 in lei vechi, nu reflectă tranzacţia nr 004/05.12.2002 dintre AVAB şi SC Expert Soft Fin SRL, această societate nu avea fondurile necesare să cumpere valoarea de 29.846.123 mii Lei vechi şi bilanţurile depuse la MFP nu reflectă pentru nici un an din cei arătaţi, imobilizări, active sau datorii la nivel de 29,9 miliarde de lei vechi, o sumă care excede de aproape 50 şi 300 de ori valorile care sunt declarate oficial, pentru perioada menţionată.

Banii primiţi de Chirvăsuţă Viorel nu sunt din activităţi licite, ci din bani negrii veniţi pe căi oculte de la grupul Stoica Gruia, care ulterior prin Granpet SA a achiziţionat acţiunile SC Expert Soft Fin SRL.

Vor întreba unii dacă a existat cerere. Da, depusă legal, pentru un bun care nu a fost niciodată preluat printr-un act de naţionalizare, ci printr-un proces verbal.  Rovit Valea Călugărească, nu a răspuns la notificare decât după primul ciclu procesual prin Decizia din 04.10.2006.

Problema terenului necesită şi ea o poveste asemănătoare, unde cu decizie irevocabilă, ADS nu VREA şi nu trimite terenul către primărie, pentru că nu este retrocedabil, adică trebuie să ajungă proprietatea Rovit SA.  Alte judecăţi, alte cereri, unde apare Ioan Adam în dosarul 9237/105/2006, care a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență. Anca Adam de la Tribunalul Brașov l-a consiliat pe Sturdza în proces. Recent, un alt judecător de la Tribunalul Brașov, Cristina Florea, a dat sentința, care este favorabilă lui Paltin Sturdza. Favoruri făcute ca între colege!!! Înalta Curte de Justiție și Casație a dat pedepsele în dosarul retrocedărilor ilegale a 43.000 de hectare de pădure din județul Bacău, dar ulterior, pe chichiţe, a decis reluarea procesului de la zero.

Procurorul şef al SIIJ, Gheorghe Stan, a trimis la ÎCCJ o adresă prin care anunţă că retrage apelul în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Anca Roxana fostă Adam actual Bularcă, judecător la Tribunalul Braşov la data faptelor, soția lui Ioan Adam, a fost condamnată la 2 ani de închisoare, pentru complicitate la cumpărare de influență și achitată pentru constituire de grup infracțional organizat. Instanța a dispus suspendarea executării pedeapei, pe un termen de încercare de 4 ani.  Melinda Ordog, avocată în Baroul Covasna, a fost trimisă în judecată de DNA pentru conplicitate la luare de mită. Potrivit procurorilor ea a negociat cu avocat, Ioan Adam, o mită de 50.000 de euro pe care primit-o soţul ei, judecător, de la Tribunalul Covasna, Ordog Lorand Andras.

Ca să fie povestea frumoasă, Dna Adam a intervenit la CA Braşov şi în dosarul disjuns şi ajuns la CA Braşov a suspendat şedinţa scoţându-ne din sală, iar când am revenit, ne-a spus că s-a judecat cauza ce a fost luată fără noi, că nu am fost în sală. 

Suspect, în dosarul pe care l-am avut la Piteşti, Dl Adam, avocatul Rovit SA/Stoica Gruia, a câştigat să trimită dosarul către Comisie pentru despăgubiri, întorcând o judecată dreaptă.

Ce urmează, este şi mai grav.  În loc de punere în posesie, pentru clădirea existentă pentru care există expertiză tehnică, pentru terenul de sub clădire, pentru vie, dosarul se judecă pentru despăgubiri şi azi.  Deci statul român va plăti cândva, ceea ce statul paralel a obţinut pe uşa din dos, gratuit.

 

 

 

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentRealitatea Plus a reușit să intre în sufrageria lui Gabriel Oprea – Interviu-maraton
Articolul următorAcuzații de corupție la spitalul din Bârlad și Ambulanța Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.