„FRĂȚIA INELELOR”

PAMFLET

“BARONIADA DIN PRAHOVA CONTINUĂ”

 CULTUL PERSONALITĂȚII

EPISODUL 9

         Cultul personalității este un concept extrem de vechi, care a apărut pentru prima dată în epoca romană când Iulius Cezar era venerat în timpul vieții, situație similară și în Grecia.

         Conceptul a fost preluat de Adolf Hitler, care a construit un puternic cult al personalității, bazat pe principiul conducătorului.

         În principiu, conceptul de cult al personalității are la bază venerarea excesivă a unui conducător aflat în viață, care este etichetat ca fiind cel care salvează comunitatea din care face parte. În România, cultul personalității a cunoscut evoluții greu de imaginat, pentru o minte normală și îmi aduc aminte de modul în care Nicolae Ceaușescu era ovaționat de Marea Adunare Națională la congresele PCR,  în condițiile în care era atât de gângav, analfabet și incoerent, încât nimeni nu înțelegea nimic din ceea ce spunea.

         De asemenea, îmi aduc aminte de manifestațiile publice în care adulți, tineri, copii erau obligați să defileze sau să meargă pe stadioane să venereze conducătorul iubit, salvatorul națiunii române și mă refer la Nicolae Ceaușescu. Perioada post decembristă mi-a creat convingerea că am scăpat de astfel de situații de tot râsul sau plânsul care au marcat generațiile “ de sacrificiu”.

         Nu mă așteptam ca în secolul XXI să retrăiesc astfel de evenimente care să mă teleporteze în epoca în care energia electrică era întreruptă la orele 22.00, aveam doar două ore de televiziune, în care cetățenii stăteau la coadă pentru 2 kg de portocale ore în șir, chiar și la Ploiești.

         Este evident că situația s-a schimbat în sensul că, acum avem la dispoziție tot ceea ce am tânjit zeci de ani.

         Ceea ce mă frământă pe mine, este că actualul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, într-o manieră specifică perioadei comuniste promovează cultul personalității.

         Am intrat de curând în posesia unei…., nici nu știu cum să o cataloghez, ziar, revistă, foaie volantă, publicată de formațiunea politică al cărui președinte este Iulian Dumitrescu în Prahova, distribuită gratuit prahovenilor. Până aici nimic neobișnuit, fiind normal ca o formațiune politică să aducă la cunoștință cetățenilor conceptele, idealurile, planurile de dezvoltare etc. Ceea ce mi s-a părut grotesc și mi-a amintit de epoca Nicolae Ceaușescu a fost modul de prezentare, de abordare, de cultul personalității despre care am crezut că a fost de mult dat uitării.

         Pe prima pagină apare o fotografie cu cel dintâi bărbat al județului și un slogan pompos “ #PRAHOVA PE PRIMUL LOC “

         Prahovenilor le sunt aduse la cunoștință ample programe de dezvoltare pe care Iulian Dumitrescu și le atribuie ca un “salvator” al comunității, un fel de trimis a lui Dumnezeu pe pământ. Ceea ce cu intenție omite să precizeze Iulian Dumitrescu este că nimic nu poate realiza singur fără participarea efectivă a consilierilor județeni, fără aportul aparatului tehnico-administrativ, care asigură punerea în aplicare a proiectelor.

         Nu mai pun în discuție că, majoritatea proiectelor pe care și le atribuie actualul președinte au fost inițiate de fosta conducere a Consiliului Județean Prahova astfel încât, fostul președinte, într-o postare pe un site de socializare își manifesta indignarea în legătură cu aroganța actualului președinte, care în mod mincinos își arogă drepturi de autor.

         Despre proiecte nici nu merită să le aduc în discuție, deoarece anvergura  este atât de mare încât actualului președinte i-ar trebui douăzeci de ani de mandat pentru a le duce la îndeplinire.

         În concluzie, actualul președinte al Consiliului Județean Prahova ne minte frumos cu precizarea că ne minte pe banii noștri. O astfel de abordare, prin promovarea cultului personalității este de natură să aducă grave deservicii de imagine formațiunii politice din care acesta face parte. Nu mai vorbesc de episodul discuției purtate de Iulian Dumitrescu cu ministrul Drulă, în cabinetul acestuia din urmă, surprinsă în mod legal de DNA, care a pus în evidență, în opinia mea, modul în care Iulian Dumitrescu, “ un greu” al  politicii prahovene a înțeles să își trafice influența și redau aici câteva pasaje halucinante:    

         “ Dumitrescu Iulian: Am o întrebare punctuală.

Drulă Cătălin: Ia zi!

Dumitrescu Iulian: Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă … Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă? E ceva la Constanța …

         (…)

Dumitrescu Iulian: Zi direct, domle, vreau să-l omor, am un interes sau … Deocamdată am interes pentru organizația Constanța io, ca să-ți zic mai direct, să-l ții p-ăla.

         (…)

Dumitrescu Iulian: Da. Celălalt dinainte a fost cu niște probleme, sunt niște probleme cu Curtea de Conturi, nu știu dacă știi tu, dar nu e pă mandatul lu ăsta. Pe mandatul la celălalt, să știi. Adică, dacă poți să mai mi-l lași o perioadă sau așa, îmi spui.

(…)

Dumitrescu Iulian: Dacă nu vrei să mi-l schimbi, ăăă, dacă vrei să-l vezi sau măcar să verifici sau mai știu io ce …

(…)

Dumitrescu Iulian: … ține-l în dreptul meu că Huțucă nu te știe și n-are el treabă cu tine, Huțucă de la Constanța.

Drulă Cătălin: Te-a întrebat de …

Dumitrescu Iulian: Da, i-am spus lasă că vorbesc io cu tine. .”(sursa G4Media.ro).

         Țin să precizez că, Iulian Dumitrescu se bucură de prezumția de nevinovăție până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătorești de condamnare, fiind evident faptul că,  la un moment dat va oferi  o explicație a dialogului purtat,  în fața autorităților.

         În rest numai de bine domnule președinte!!!!

                     14.07.2021                                      Emma Anastasia

Articolul precedent157 de percheziții în Arad și alte 8 județe, printre care și Prahova, la o grupare de traficanți de țigări- VIDEO
Articolul următorDNA, anunț oficial: Ion Rădoi este inculpat pentru folosirea influenței și două fapte de ȘANTAJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.