„FRĂȚIA INELELOR”
PAMFLET
“BARONIADA DIN PRAHOVA CONTINUĂ”
EPISODUL 6

În campania electorală, în urma căreia a fost propulsat în funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu a candidat cu un program electoral intitulat pompos: „ PRAHOVA PE PRIMUL LOC/CONSTRUIM ÎMPREUNĂ „.
La acea vreme, Iulian Dumitrescu declara public și promitea prahovenilor următoarele:
“ Primele 10 măsuri pe care le voi pune în practică după ce voi fi ales Președinte al Consiliului Județean Prahova:
1. Pe problema colectării gunoiului menajer – reevaluarea, în cadrul ADI Deșeuri Prahova, a colaborării cu operatorul desemnat pentru prestarea activităţii de colectare și transport a deșeurilor din județ
2. Pe problema transportului județean – înființarea unor noi stații și suplimentarea numărului de curse pe mai multe trasee județene
3. Pe problema poluării industriale – parteneriat cu Ministerul Mediului și cu agenții economici în vederea stabilirii unui plan concret de măsuri pentru reducerea poluării
4. În domeniul sănătății – alocarea de resurse către spitale în vederea gestionării actualei crizei sanitare
5. În domeniul educației – alocarea de resurse pentru desfășurarea în condiții de siguranță și de eficiență a cursurilor în noul an școlar
6. Parteneriate cu primăriile în vederea atragerii de fonduri europene și guvernamentale pentru gaze, apă, canal, iluminare etc
7. Sprijin pentru companiile care doresc să acceseze fonduri guvernamentale și europene
8. Eficientizarea activității instituțiilor și companiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Prahova
9. Programe de sprijin a persoanelor vulnerabile din județul Prahova în contextul pandemiei de COVID-19
10. Digitalizarea serviciilor publice ale Consiliului Județean Prahova”
În secțiunea din programul candidatului intitulată: „VIZIUNE” la punctul 2, Iulian Dumitrescu se angaja în fața prahovenilor să îndeplinească următoarele obiective:
„2. Îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor prin rezolvarea problemelor de infrastructură cu care se confruntă judeţul nostru. Obiective majore:
gradul de acoperire pentru alimentarea cu apă va ajunge la peste 90%, iar pentru canalizare la peste 70%;
peste 80% dintre gospodăriile prahovenilor vor fi racordate la sistemul alimentare cu gaze naturale;
procentul drumurilor asfaltate din județul Prahova va depăşi 90%;
vom rezolva problemele de mediu din localităţile poluate. În plus, va fi deblocat proiectul autostrăzii Comarnic – Braşov.”
Și pentru că nu vreau ca cineva să creadă că punem noi vorbe în gură președintelui Consiliului Județean Prahova, vă rog să aveți curiozitatea să consultați site-ul iuliandumitrescu.ro.
Până aici totul pare perfect, fiindu-mi clar că Iulian Dumitrescu are viziune, a înțeles care sunt prioritățile prahovenilor, a stabilit clar obiectivele , ca un bun gospodar al județului, așa cum îi place domniei sale să afirme “ faptele “ vorbesc.
Întorcându-mă la cele 10 măsuri promise prahovenilor în campania electorală, putem constata mai degrabă ce nu a rezolvat Iulian Dumitrescu.
Astfel, “ Pe problema colectării gunoiului menajer” amintesc cititorilor „ BOMBA ECOLOGICĂ DE LA URLAȚI” și mă refer la stația de transfer a deșeurilor din Orașul Urlați în valoare de 25.374.349,72 lei fără TVA, care este atât de bine gestionată încât constituie o bombă ecologică cu ceas în raport de miile de tone de gunoi lăsate la voia întâmplării.
“ Pe problema poluării industriale – parteneriat cu Ministerul Mediului” amintesc cititorilor de incendiul de proporții din Parcul Industrial Brazi aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova, SC ECO BURN SA, care ar fi putut, urmare a unei deflagrații în lanț, să radă de pe fața pământului Municipiul Ploiești, în condițiile în care societatea este gard în gard cu Combinatul Petrochimic Brazi.
În domeniul medical este binecunoscut scandalul de la Spitalul Municipal Câmpina, în legătură cu donația unui aparat de testare COVID de către Asociația „ Dăruiește Aripi „ ,donație despre care Iulian Dumitrescu declara public că a fost realizată urmare contribuției domniei sale, fapt infirmat de asociație printr-un comunicat de presă.
Despre stații de autobuz, racordarea localităților la sistemul de alimentare cu gaze naturale promise în campanie….. nici vorbă.
În continuare, vom urmări îndeaproape activitatea managerială a domnului Iulian Dumitrescu și atunci când vom avea motive de laudă , nu vom ezita să le aducem la cunoștința cititorilor.
În cursul zilei de azi, mă voi deplasa pe tronsonul Baba Ana-Ciorani, pentru a aduce la cunoștința cititorilor calitatea lucrărilor de reabilitare a drumului județean, urmare a licitației câștigate de SC Coni SA, în luna martie a acestui an, unde pentru reabilitarea a 46 de km sunt cheltuiți aproximativ 21 de milioane de euro, mare parte din fonduri europene nerambursabile.
Până atunci “Multe vorbe, fapte ioc!”

14.06.2021 Emma Anastasia

Articolul precedentPoliția Română acționează în forță: Aproape 200 de percheziții pentru combaterea infracționalității
Articolul următorPrimar reținut de DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.