Din categoria „Poate că ai fost întotdeauna deștept, dar asimptomatic.” -autor necunoscut.

         PAMFLET

         Camera Deputaților a adoptat pe 24 martie legea prin care se desființează SIIJ.

         Pe 29 martie, ministrul justiției, Stelian Ion, a anunțat că a solicitat un punct de vedere al Comisiei de la Veneția în privința desființării SIIJ și a amendamentelor adoptate de Camera Deputaților.

         Într-un aviz adoptat în cadrul sesiunii sale plenare din 2-3 iulie, Comisia de la Veneția transmite mai multe recomandări autorităților române cu privire la proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale (SIIJ).

         „Comisia de la Veneția salută intenția autorităților române de a reforma sistemul judiciar, reformă care include un pas esențial prin desființarea SIIJ, și le încurajează să continue reforma mai aprofundată a sistemului judiciar”.

         În acest context factual Victor Ponta la data de 05.07.2021, a precizat în emisiunea “România9” TVR, realizată de Ionuț Cristache,  următoarele:

         ”M-au ținut atâția ani în tribunale de drag. Nu mai am dosare, m-au achitat judecătorii și de asta trebuie să se desființeze Secția. Acum am înțeles de ce useriștii le fac dosare peneliștilor. Să le facă, dacă le place!

         Portocală (n.r. fostul procuror Mircea Negulescu) a început să plângă, eu sunt parte în dosar, că este abuzat de SIIJ.”.

         În spiritul DREPTULUI LA ADEVĂR aduc în atenția opiniei publice următoarea situație de fapt:

         În cursul lunii martie 2012, de conivenţă cu un om de afaceri, în scopul disimulării originii ilicite a sumei de 220.000 euro, a acceptat încheierea succesivă a două contracte, primul între SC MEDIA FANTASY SOLUTION SRL si FUNDAŢIA MULTIMEDIA – pentru democraţie locală şi, ulterior, între cea din urmă entitate şi THE BLAIR PARTNERSHIP, dându-se prin aceasta aparenţa că fostul premier britanic, Tony Blair, a efectuat vizita în România în vederea susţinerii unei conferinţe ale cărei costuri ar fi fost suportate de fundaţie, şi nu din banii omului de afaceri, sumă obţinută de cel dintâi prin folosirea autorităţii şi influenţei şi care a constituit un folos necuvenit pentru acesta şi pentru formaţiunea politică pe care o reprezenta, în contextul în care s-a urmărit câştigarea de capital electoral ca urmare a mediatizării unor întâlniri dintre personalitatea politică britanică şi liderul formaţiunii politice din România, sprijinind moral această operaţiune ilicită.

         Cu această ocazie, am un răspuns și pentru domnul Sorin Roșca Stănescu în sensul că, fostul premier britanic, Tony Blair nu a fost vizat de anchetă deoarece, demersurile domniei sale erau conforme cu legea britanică și mă refer la legea lobby-ului.

         Ceea ce reprezintă o problemă de natură penală pentru Victor Ponta este lipsa de transparență, faptul că acest matrapaslâc a fost realizat în afara cadrului legal, în sensul că Autoritatea Electorală Permanentă nu a fost notificată în condițiile legii.

         Urmare desființării SIIJ, domnul Victor Ponta o să fie nevoit să ofere explicații autorităților, iar probele ținute acum la sertar, sunt certe și exhaustive.

         În concluzie, abia acum, Victor Ponta are o problemă și sunt convins că poate explica ce s-a întâmplat, cum poate explica și achizițiile făcute de partidul domniei sale, care nu a atins pragul electoral.

         În final, mi-am adus aminte de o declarație publică a europarlamentarului PSD Răzvan Popa, care afirma: „ Victore, nici nu știi cât de mic începi să fii….. la caracter „

                  06.07.2021                                         Emma Anastasia

Articolul precedentEste oficial! Renate Weber revine în funcția de Avocat al Poporului
Articolul următorDosarul „Apele Române” trimis în fața judecătorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.