„FRĂȚIA INELELOR”
PAMFLET
“BARONIADA DIN PRAHOVA CONTINUĂ”
EPISODUL 2
Din pură curiozitate, dar și pentru a mă asigura de transparența actului managerial al actualului președinte al Consiliului Județean Prahova domnul Iulian Dumitrescu, am accesat site-ul oficial al instituției.
În secțiunea “ COMUNICATE DE PRESĂ 14 APRILIE 2021 “, mi-a atras atenția comunicatul:
“Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și reabilitarea a 46,03 km de drumuri județene, pe traseul Urlați – Cherba – Ceptura – Fântânele – Vadu Săpat (Ungureni) – Mizil – Baba Ana (Conduratu) – Fulga de Sus – Fulga de Jos –Sălciile.”, dar și declarația de presă a președintelui:
„Începem efectiv lucrările de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene într-o zonă a județului Prahova cu mare potențial de dezvoltare economică. Această investiție va crește calitatea vieții prahovenilor din localitățile de pe traseu și va spori atractivitatea Parcurilor Industriale Urlați și Mizil”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Valoarea totală a proiectului este de 153.162.417,00 lei, din care 149.105.306,20 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. Durata de execuție a lucrărilor din proiect este de 33 de luni.
Investiția presupune modernizarea unor segmente importante ale drumurilor județene DJ102K, DJ102D, DJ100C și DJ102D, dar și lucrări de creștere a siguranței rutiere prin instalarea de parapete de protecție, indicatoare rutiere pe console alimentate cu celule fotovoltaice și benzi rezonatoare. Pe traseul propus, vor fi construite un număr de 17 stații de autobuz, din care 15 stații cu alveole.
Proiectul se va realiza de către Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu primăriile de pe traseu, și va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 6: Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere de Importanță Regională, Prioritatea de Investiții 6.1: Stimularea Mobilității Regionale prin Conectarea Nodurilor Secundare și Terțiare la Infrastructură TEN-T, Inclusiv a Nodurilor Multimodale.”
Ceea ce mi sa părut de tot râsul, sunt fotografiile atașate comunicatului demne de perioada de tristă amintire a epocii comuniste în care Nicolae Ceaușescu se îmbrăca la “ țol festiv ” și mă refer la cisme de cauciuc și vestă reflectorizantă pentru a dispune sau inaugura, într-un cadru pompos, începerea sau finalizarea diferitelor lucrări de modernizare etc.
După cum lesne se poate observa din fotografiile alăturate, avem veste reflectorizante, strângeri de mâini dar și împrejurarea că, președintele Iulian Dumitrescu nu poartă cască de protecție, contrar normelor de securitate și sănătate în muncă și nici nu poartă în mod corespunzător masca de protecție anti COVID.
Evident că nu va fi sancționat fiind primul bărbat al județului nostru.
Ceea ce m-a făcut să râd în hohote a fost însă imaginea în care Iulian Dumitrescu semnează ordinul de începere a lucrărilor așa din poziția în picioare, pe câmp, la capul gol înconjurat de o serie de muncitori care priveau uimiți că președintele nostru al tuturor prahovenilor știe să semneze.
Sunt convins de faptul că, acesta ar fi putut să semneze ordinul din poziția în șezut, în biroul domniei sale, dar unde ar mai fi fost comicul situației care să ne amintească cu nostalgie de Ceaușescu și realizările sale.
În fine să trecem și la lucruri serioase.
În primul episod am relatat în mod succint situația juridică a SC CONI SA și a administratorului Onea Nicolae.
În acest episod am să aduc la cunoștință opiniei publice motivele de fapt ale trimiterii în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.
Evident că atât firma cât și administratorul se bucură de prezumția de nevinovăție până la râmînerea definitivă a unei hotărâri judecătorești de condamnare.
În scenă intră de acum celebrul Răzvan Alexe, om de afaceri, spălător de bani, mâna dreaptă a familiei Cosma.
Din denunțul formulat dar și din declarațiile ulterioare date in cunoscutul dosar Păvăleanu-Alexe a rezultat faptul că, administratorul SC CONI SA, Onea Nicolae, s-a prezentat la biroul din Tătărani unde i-a solicitat lui Alexe să emită mai multe facturi din care să rezulte că firma Coni a achiziționat de la SC MARCONSTRUCT SRL, firmă de tip fantomă, dar și de la alte firme fantome administrate în fapt de Alexe un utilaj respectiv un CONCASOR ( pentru profani ca și subsemnatul utilajul sfărâmă piatră necesară în lucrări de construcții de drumuri etc.) precum și materiale-agregate( pietriș, nisip ca să nu se înțeleagă bombe ).
Așa cum rezultă din declarația lui Alexe înțelegerea a fost încheiată în condițiile în care SC MARCONSTRUCT SRL nu avea în stoc și nici nu a achiziționat un astfel de utilaj niciodată.
Astfel, Alexe Răzvan a declarat faptul că în cursul anului 2012, la solicitarea lui Onea Nicolae administrator la S.C. Coni S.R.L. Măneşti, a fost de acord cu emiterea unei facturi de la S.C. Marconstruct Company S.R.L. către S.C. Coni S.R.L. reprezentând livrarea fictivă a unui utilaj-concasor dar şi a unor materiale-agregate, valoarea facturilor fiind de aproximativ 1.500.000 lei, sumă ce a fost virată ulterior în contul S.C. Marconstruct Company S.R.L.
Ulterior plăţii suma a fost scoasă în numerar de către Popa Corneliu-Ciprian şi remisă lui Alexe Răzvan, care la rândul său îi restituia lui Onea Nicolae, minus un ,,comision” de 4 % din sumă ce erau opriţi de către Alexe, iar 5% din sumă erau opriţi tot ca, ,, comision” de către Popa Corneliu.
Aceste aspecte sunt confirmate şi de numita Stroe Cecilia-Cristina care a declarat faptul că, firma S.C. Marconstruct Company S.R.L. nu a livrat niciodată către S.C. Coni S.R.L. un utilaj-concasor sau materiale (nisip, pietriş, balast).
Comicul situației a fost atunci când Alexe Răzvan mi-a declarat verbal că ar fi putut să livreze către S.C. Coni S.R.L. “cel mult o găletușă de nisip atunci când revenea din stațiunea Mamaia”.
Pe cale de consecință, sfatul meu domnule Iulian Dumitrescu este ca pe viitor, să semnați actele din poziția șezut în biroul dumneavoastră, nu pe câmp, fără cască de protecție și cu masca de protecție neregulamentar purtată.
11.05.2021 Emma Anastasia