Dosarele de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) vor fi amânate, ca urmare a riscului de răspândire a noului coronavirus, potrivit unui ordin al instituției. Excepție vor face dosarele urgente. Măsura intră în vigoare pe 16 martie și este valabilă o lună, până pe 16 aprilie.

Decizia a fost luată ”având în vedere creșterea nivelului de risc privind răspândirea infecțiilor cauzate de SARS-CoV-2 (boala COVID19) pe teritoriul României, precum și specificul activității Înaltei Curți de Casație și Justiție, singura instanță care are competență teritorială cu privire la întreg teritoriul național”, potrivit documentului consultat de realitateadinjustitie.net.

Anterior, Instanța Supremă a anunțat și alte măsuri. Persoanelor cărora li s-a impus carantina li s-a interzis să intre în sediul ÎCCJ. Acestea trebuie să anunțe situația prin e-mail sau telefon.

Organele de jandarmi care asigură paza sediilor Înaltei Curți de Casație și Justiție vor efectua verificări prin sondaj, precum și verificarea tuturor persoanelor care prezintă în mod evident o stare generală alterată și simptome comune infecțiilor respiratorii – stare febrilă evidentă, tuse persistentă etc. -. În acest scop, poate fi verificată temperatura corporală a persoanelor aflate în astfel de situații, prin mijloace neinvazive – termometre cu infraroșii”, se arată în anteriorul ordin.

Articolul precedentCoronavirus. Măsuri speciale luate de toți procurorii din țară
Articolul următorDosar penal pentru divulgare de informații secrete, în cazul crizei cu noul coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.