Măsuri urgente, dispuse la Parchetul General pentru limitare răspândirii infecțiilor cauzate de coronavirus. Decizia vizează toate unitățile de parchet din România.

Activitatea de relații cu publicul și audiențele în cadrul tuturor parchetelor din România se suspendă până la data de 30 martie 2020. Parchetul General anunță că există posibilitatea prelungirii acestei măsuri. În tot acest timp, primirea sesizărilor, cererilor și memoriilor se va face prin poștă sau e-mail.

„Intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepția personalului propriu și a celui din instituțiile sistemului judiciar, de ordine publică și siguranță națională, se va face numai după completarea unei declarații pe propria răspundere. În cazurile în care, din conținutul declarației menționate anterior, rezultă vreuna din situațiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului”, anunță Ministerul Public într-un comunicat

Instituția mai anunță că procurorii de caz pot amâna activitățile procedurale care implică contactul direct cu persoanele, în măsura în care este posibil și în funcție de cât de urgentă este ancheta.

De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea și igienizarea spațiilor accesibile publicului și birourilor personalului din sediile parchetelor, precum și măsuri privind personalul propriu din cadrul Ministerului Public, mai anunță instituția.

Articolul precedentSorina Pintea scapă de arest / Fostul ministru, sub control judiciar
Articolul următorCORONAVIRUS | Instanța Supremă judecă doar dosarele urgente – DOCUMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.