Curtea de Apel București a admis contestația Sorinei Pintea și a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Decizia instanței este definitivă .

Acuzațiile DNA

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, ar fi exclamat ”super tare” când a aflat că i-a fost trimisă suma de 120.000 de lei, potrivit referatului cu ajutorul căruia procurorii au obținut arestarea preventivă a acesteia, la tribunal. În documentul obținut de realitateadinjustitie.net se arată că Pintea ar fi spus: ”perfect” după ce ar fi aflat că s-ar fi acceptat comisionul de 7% din valoarea contractului.

”Inculpata SORINA PINTEA a exclamat chiar ”super tare” după ce a aflat că (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (…..) îi comunică SORINEI PINTEA faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, SORINA PINTEA confirmă spunând “da”, se arată în referat.

Potrivit DNA, Pintea ar fi luat mită în două tranșe.

”În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, a transmis DNA.

Fostul ministru al Sănătății neagă acuzațiile.

Articolul precedentBilanțul Secției Speciale: o condamnare, 5 magistrați trimiși în judecată
Articolul următorCoronavirus. Măsuri speciale luate de toți procurorii din țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.