Din octombrie 2018 și până la finalul lui 2019 au fost trimiși în judecată de Secția Specială cinci magistrați. Până în prezent, unul singur a și fost condamnat.

În perioada 23 octombrie 2018 – 31 decembrie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a soluționat prin trimitere în judecată un număr de patru cauze prin care au fost trimiși în judecată cinci inculpați, toți având calitatea de magistrat (patru procurori și un judecător)”, se arată într-un răspuns al Parchetului General pentru Realitatea PLUS.

Dintre aceștia, un singur magistrat a fost condamnat.

Printre numele celebre trimise în judecată se află cel al fostului șef DNA Ploiești, Lucian Onea, și al lui Mircea Negulescu, vizați în același dosar aflat încă pe rol.

Eugen Stoina, acuată că a produs un accident rutier după ce s-ar fi urcat băut la volan, a fost achitat definitiv. Vizată în două dosare, Laura Codruța Kovesi nu a fost trimisă în judecată de SIIJ.

De asemenea, la finalul anului trecut erau în lucru peste 3.600 de dosare.

La sfârșitul anului 2019 au rămas nesoluționate 3652 cauze dintre care 659 cauze cu urmărirea penală începută”, mai arată sursa citată.

Articolul precedentBREAKING | Motivarea condamnărilor din dosarul #Colectiv | Judecător: lăcomie, cinism, activități infracționale în lanț
Articolul următorSorina Pintea scapă de arest / Fostul ministru, sub control judiciar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.