Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au reținut-o, sâmbătă dimineața, pe Sorina Pintea. Anchetatorii vor cere arestarea preventivă a fostului ministru. Potrivit DNA, Pintea ar fi luat mită în două tranșe.

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, a transmis DNA.

Anchetatorii arată că Pintea a fost prinsă în flagrant.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, potrivit parchetului.

Decizia cu privire la arestarea preventivă va fi luată de Tribunalul București.

Sursă foto: playtech.ro

Articolul precedentBREAKING NEWS: Sorina Pintea, prinsă în flagrant de DNA, într-un dosar de luare de mită – SURSE
Articolul următorSorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.