Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Capitalei, la cererea procurorilor DNA. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că ar fi luat mită în două tranșe.

Decizia instanței nu este definitivă, însă este executorie, ceea ce înseamnă că se pune în aplicare imediat.

Potrivit unor surse, în sala de judecată, Sorina Pintea a negat acuzațiile DNA.

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, a transmis DNA.

Anchetatorii arată că Pintea a fost prinsă în flagrant.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, potrivit parchetului.

Foto: Andreea Alexandru/Mediafax

Articolul precedentSorina Pintea, reținută pentru 24 de ore | DNA cere arestarea preventivă a fostului ministru
Articolul următorDNA: Sorina Pintea a exclamat ”super tare” după ce a aflat că i s-au trimis 120.000 de lei | Detalii din ancheta procurorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.