Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, ar fi exclamat ”super tare” când a aflat că i-a fost trimisă suma de 120.000 de lei, potrivit referatului cu ajutorul căruia procurorii au obținut arestarea preventivă a acesteia. În documentul obținut de realitateadinjustitie.net se arată că Pintea ar fi spus: ”perfect” după ce ar fi aflat că s-ar fi acceptat comisionul de 7% din valoarea contractului.

Inculpata SORINA PINTEA a exclamat chiar ”super tare” după ce a aflat că (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (…..) îi comunică SORINEI PINTEA faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, SORINA PINTEA confirmă spunând “da”, se arată în referat.

DNA: Pintea știa că în pungă sunt bani

Din comunicarea purtată (…..) în biroul SORINEI PINTEA de aceasta și de suspectul (…..), rezultă fără dubiu, faptul că SORINA PINTEA cunoștea foarte bine, (…..) nu doar că în punga neagră cu inscripția “(…..)” primită de la (…..) se aflau bani, ci și cuantumul exact al acestei sume. Totodată, în comunicare SORINA PINTEA spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a și fost adus la cunoștință de intermediarul (…..) lui (…..) cu ocazia întalnirii
din data de 26.02.2020 ce a avut loc între cei doi la sediul (…..), fapt ce demonstrează din nou de la cine a plecat cererea ce a condus la primirea acestor sume de bani necuvenite, și anume de la SORINA PINTEA”, potrivit documentului.

DNA: Pintea, nivel ridicat de perseverență infracțională

Procurorii susțin că fosta șefă de la Sănătătate a dat dovadă de ”ușurință deosebită în săvârșirea faptei” și că arestarea preventivă se impune având în vedere stadiul anchetei.

Se constată că în speta existenta pericolului public rezultă din însuşi pericolul social al infractiunii pentru care este cercetată inculpata, avandu-se în vedere reactia publica la comiterea unor astfel de infractiuni și posibilitatea comiterii unor fapte asemanatoare chiar de către aceiași inculpată care a demonstrat un nivel ridicat de perseverență infracțională și dezinvolutură, ușurință deosebită în săvârșirea faptei. Prin urmare la stabilirea pericolului public avem în vedere date legate de persoana inculpatei, în speţă manager de spital public, fost ministru al sănătății, cât și date referitoare la fapta, date care în speță sunt de natura a crea un sentiment de insecuritate, credinta că justitia nu actioneaza indeajuns împotriva infractionalitatii, în lipsa luarii masurii arestarii preventive pentru fapte cu adevărat grave, astfel cum este cazul în acest dosar”, spun procurorii.

Tribunalul Capitalei a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea. Decizia nu este definitivă, însă este executorie.

Articolul precedentSorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile
Articolul următorViolențele din 10 august: De ce va lua femeia jandarm daune de mii de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.