Varianta reluării concursului pentru șefia Secției Speciale a încins spiritele în Consiliul Magistraturii. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a propus amânarea discuției și a catalogat subiectul drept ”fierbinte”. Replica zilei a venit, însă, de la procurorul Cristian Ban.

UPDATE 12:20 – Potrivit unor surse, membrii CSM au votat împotriva reluării concursului pentru șefia Secției Speciale.

Să spun așa: țara arde și CSM-ul se piaptănă”, a spus Cristian Ban.

Ministrul Justiției a cerut amânarea discuției. Cătălin Predoiu consideră că subiectul Secției Speciale este unul fierbine și că există chestiuni mai urgente.

”Sunt probleme mai urgente, inclusiv concursuri în magistartură. Este un subiect care, fără a intra pe fondul lui, este discutabil. Este fierbinte. (…) Există și un proiect de act normativ înaintat CSM-ului, pentru desființarea lui. Sunt decis să susțin cererea de amânare”, a spus ministrul în plenul CSM.

Scandalul SIIJ, sezonul doi

Anul trecut, Consiliul Magistraturii a încercat de șapte ori să o valideze pe Adina Florea la șefia Secției Speciale.

Cum unii membri ai CSM au boicotat ședințele, Florea nu a putut fi validată, iar în final s-a retras din cursă. De curând au apărut informații potrivit cărora într-o comisie din Consiliu s-a discutat reluarea concursului. Ulterior, subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a plenului CSM.

Articolul precedentLaura Codruța Kovesi, prima reacție după ce a câștigat la CEDO în dosarul revocării. Mesaj pentru magistrați
Articolul următorLovitură pentru DNA în dosarul Sorinei Pintea | Ce au decis judecătorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.