Ministrul al Justiţiei, Stelian Ion, le dă veşti proaste magistraţilor activişti care sperau să schimbe procurorii şefi numiţi de Predoiu (procurorul general Scutea şi şeful DNA, Bologa). Dacă la preluarea mandatului a dat un mesaj echivoc, într-un interviu acordat HotNews Stelian Ion afirmă că schimbarea procurorilor şefi la fiecare schimbare de ministru nu ar fi sănătoasă.

„Să schimbi procurorii generali odată ce schimbi miniştrii e o chestiune absolut nesănătoasă. Am spus încă de la început că nu o să abuzez de autoritatea pe care mi-o dă chiar Constituţia asupra procurorilor”, afirmă Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei a anunţat că va căuta colaborare și va cere colaborare.

„Există tot felul de interese pe această zonă a justiţiei. Pe mine mă interesează să văd eu personal cum decurge această colaborare şi, în funcţie de cum se derulează lucrurile, să luăm decizii, nu să mergem pe ideea că gata, acum sunt ministru al Justiţiei, schimb procurorii. Nu merg pe ideea asta, chiar dacă există voci care ar vrea”, mai afirmă Stelian Ion.

Noul ministru îl contrazice pe Predoiu şi afirmă că propunerea de numire a unui procuror şef poate fi retrasă de ministrul Justiţiei după avizul CSM. Stelian Ion promite că va ţine cont de avizul CSM la numirea viitorului şef DIICOT, chiar dacă legislaţia nu se va schimba în acord cu recomandările MCV până la acel moment.

„Interimatul nu face bine, dă un sentiment de provizorat, de incertitudine. Îmi propun să facem acea selecție. Dacă nu se modifică legislația la primul răspuns. Voi face în așa fel încât să țin cont de avizul CSM”, a declarat Stelian Ion.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Stelian Ion anunță o schimbare de atitudine: ”Nu ar trebui să se mai folosească aceste imunităţi în scopul de a se sustrage de la urmărire”
Articolul următorAlexandru Cumpănașu, dosar penal pentru „profu” TikTok. Incitare la ură și discriminare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.