Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea penală in rem (doar pentru faptă) pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori.

Alexandru Cumpănașu a postat zeci de clipuri video pe rețeaua socială chinezească TikTok în care lansa mesaje îndreptate împotriva acestei categorii profesionale, au declarat surse judiciare.

Verificările se vor extinde și cu privire la cele mai mai recente dezvăluiri privind discuțiile cu tentă sexuală de pe WhatsApp dintre Cumpănașu și cu o adolescentă și vor fi conexate și cu alte eventuale plângeri, potrivit realitatea.net.

Articolul 369 din Codul Penal prevede că „incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Alexandru Cumpănașu are peste 500.000 de urmăritori – mulți dintre ei copii și adolescenți – pe platforma socială chinezească TikTok, unde postează zilnic zeci de clipuri în care critică profesorii și sistemul de educație, cărora le adresează deseori cuvinte disprețuitoare. Mai mult, Cumpănașu are dese episoade în care țipă sau face aluzii cu tentă sexuală la adresa tinerilor.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentMinistrul Justiției, Stelian Ion: ”Să schimbi procurorii generali odată ce schimbi miniştrii e o chestiune absolut nesănătoasă”
Articolul următorDosarul privind intervenția pompierilor, la incendiul din COLECTIV, retrimis Parchetului General

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.