Ieri a avut loc judecarea apelului în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea și Ioana Băsescu au contestat condamnările primite în primă instanță. Atunci când, Udrea a fost condamnată inițial la 8 ani de închisoare, iar fiica lui Traian Băsescu la 5 ani de închisoare. Avocații au cerut la Înalta Curte de Casație și justiție reaudierea martorilor și a probelor din dosar, iar termenul s-a amânat în octombrie. 

 

Întrebată la ieșirea de la ÎCCJ ce s-a întâmplat, Elena Udrea a declarat: „S-a dat termen. S-au discutat probele și s-a dat termen. Mulțumesc”.

„Nu era normal să le contest? Doamne ferește, doar nu o să rămân cu această sentință aberantă pe care am primit-o”, a mai spus Elena Udrea joi.

Avocații Ioanei Băsescu au cerut magistraților ICCJ admiterea probei cu martori, respectiv reaudierea a 12 dintre martorii audiați și de Curtea de Apel. Apărarea Ioanei Băsescu a cerut admiterea audierii a doi martori noi, neascultați până în prezent. A stabilită reluarea dezbaterilor în 7 octombrie 2021.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here