Ieri a avut loc judecarea apelului în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea și Ioana Băsescu au contestat condamnările primite în primă instanță. Atunci când, Udrea a fost condamnată inițial la 8 ani de închisoare, iar fiica lui Traian Băsescu la 5 ani de închisoare. Avocații au cerut la Înalta Curte de Casație și justiție reaudierea martorilor și a probelor din dosar, iar termenul s-a amânat în octombrie. 

 

Întrebată la ieșirea de la ÎCCJ ce s-a întâmplat, Elena Udrea a declarat: „S-a dat termen. S-au discutat probele și s-a dat termen. Mulțumesc”.

„Nu era normal să le contest? Doamne ferește, doar nu o să rămân cu această sentință aberantă pe care am primit-o”, a mai spus Elena Udrea joi.

Avocații Ioanei Băsescu au cerut magistraților ICCJ admiterea probei cu martori, respectiv reaudierea a 12 dintre martorii audiați și de Curtea de Apel. Apărarea Ioanei Băsescu a cerut admiterea audierii a doi martori noi, neascultați până în prezent. A stabilită reluarea dezbaterilor în 7 octombrie 2021.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentAnchetă la Focșani, după ce subiectele la Română au apărut pe internet chiar în timpul probei
Articolul următorProcurorii DNA au intrat pe firul unor licitații trucate de la CNAIR, cu o miză de peste 40 de milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.