Procurorii anticorupție cercetează modul în care mai mulți cetățeni ucraineni și ruși au dobândit cetățenia română. Potrivit surselor realitateadinjustitie.net, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a preluat dosarul de la Parchetul General la finalul lunii ianuarie.

În dosar se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de înscrisuri. Până în acest moment, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, dosarul fiind ”in rem”.

În urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Justiției, condus atunci de Ana Birchall, a sesizat Parchetul Instanței Supreme cu privire la posibile nereguli de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

Urmare a mai multor sesizări pe care le-am primit la începutul lui iulie 2019, am dispus Corpului de Control al ministrului efectuarea unui control amănunțit, inclusiv cu privire la activitatea financiar contabilă, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

Toate neregulile identificate în raport sunt, din punctul meu de vedere, foarte grave, și trebuie remediate în regim de urgență.

În raport, aprobat prin semnătura mea, sunt identificate câteva suspiciuni de natură penală care, din punctul meu de vedere, trebuie lămurite tot în regim de urgență drept care, în baza competențelor legale pe care le-am avut în calitate de ministru al Justiției, am sesizat atunci Parchetul General.

De asemenea pentru înlăturarea vulnerabilităților instituționale și pentru o mai buna funcționare a activității am propus reorganizarea Autoritatii Naționale pentru Cetățenie ca direcție in cadrul Ministerului Justiției”, arăta Ana Birchall, într-o postare pe Facebook.

Foto: Shutterstock

Articolul precedentSURSE Codrin Ștefănescu, suspect într-un dosar DIICOT | Ridicări de documente de la MAI și IGPR
Articolul următorOFICIAL: DNA vrea să reia o anchetă legată de posibile ilegalități la Spitalul Bagdasar Arseni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.