Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) cer Tribunalului București undă verde pentru redeschiderea unui dosar în care, potrivit unor surse, ar fi vizată Anca Buliman, fost manager al Spitalului Bagdasar Arseni. Ea a fost acuzată, în trecut, de Corpul de Control al premierului de ”contracte păguboase”.

Cazul a ajuns pe masa procurorilor anticorupție în 2014, în urma unei sesizări venite de la Corpul de Control al premierului.

La data de 19 martie 2014, Direcția Națională  Anticorupție a fost sesizată de către Guvernul României – Corpul de Control al prim-ministrului, cu privire la comiterea unor presupuse fapte de natură penală de către managerul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni București și alți funcționari publici din cadrul acestei instituții publice cu prilejul atribuirii unor contracte de achiziții publice”, se arată în răspunsul dat de DNA la solicitarea Realitatea PLUS.

Dosarul a fost, însă, închis anul trecut. Acum procurorii vor să reia cercetările.

În urma cercetărilor efectuate în această cauză, în care nicio persoană nu a avut calitatea de suspect sau inculpat, la data de 06 septembrie 2019, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării, soluție care ulterior, la data de 26 februarie 2020, a fost infirmată de procurorul ierarhic superior. (…) În acest moment, cauza se află pe rolul Tribunalului București unde judecătorii urmează să se pronunțe asupra cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale”, se mai arată în răspunsul DNA.

Procurorii vor putea relua ancheta doar dacă vor primi undă verde de la Tribunalul Capitalei.

În 2014, Corpul de Control al premierului Victor Ponta a publicat raportul privind neregulile identificate la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, pe vremea când era condus de Anca Buliman, potrivit unui articol Adevărul, de la vremea respectivă. Aceasta este acuzată de ofiţerii Corpului de Control că ar fi semnat contracte păguboase cu firme „de familie”, fără a fi prestate serviciile, şi ar fi aprobat licitaţii cu dedicaţie, aspecte pe care le-a negat.

Foto: stirileprotv.ro

        

Articolul precedentSURSE Autoritatea pentru Cetățenie, în vizorul DNA
Articolul următorSURSE Codrin Ștefănescu, pus sub acuzare de DIICOT pentru șantaj, folosirea influenței și grup infracțional organizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.