Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, nu va mai fi cercetată sub control judiciar, după ce magistrații de la Tribunalul București au decis ridicarea măsurii preventive. Decizia instanței nu este însă definitivă.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pe 29 februarie, într-un dosar în care este acuzată de luare de mită, și eliberată pe 6 martie. Acuzația vizează perioada când conducea Spitalul Județean din Baia Mare. 

Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, fostul ministru al Sănătății ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 de lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect ,,proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență Dr. Constantin Opriș  Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Detalii despre ancheta care o vizează pe Sorina Pintea puteți afla aici

Articolul precedentCaz halucinant, în jud. Bacău. Eleve drogate și abuzate sexual, polițiști implicați
Articolul următorDetalii din ancheta DNA: UNIFARM a plătit avansuri de sute de milioane de lei pentru contracte fără licitație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.