Gabriela Scutea s-a declarat rezervată cu privire la propunerea ministrului Justiției, ca procurorul general să dea undă verde inculpării magistraților în dosarele penale.

Am spus și în cadrul interviului că va fi un proces legislativ. Domnul ministru va avea multe argumente de examinat pentru finalizarea proiectului de lege. În acest sens, vom contribui și noi la dezbaterile din Parlament, dacă ni se va cere. În calitate de membru CSM, momentul a fost depăși. Consider că este foarte important să privim în evoluție toate modificările care au intervenit atunci când a fost vorba de o imunitate sau despre o autorizare de cercetare și trimitere în judecată. Din punct de vedere personal, sunt destul de rezervată cu privire la necesitatea unui astfel de filtru care să intervină”, a spus Gabriela Scutea.

Aceeași propunere a ministrului introduce încă un filtru: înainte de trimiterea în judecată a unui magistrat, procurorul care a instrumentat dosarul ar trebui să primească acceptul Secției pentru judecători sau a celei pentru procurori, după caz, din CSM.

Propunerile lui Cătălin Predoiu se află în dezbatere publică.

Foto: Agerpres

Articolul precedentPredoiu explică de ce vrea la minister o judecătoare care a dat o decizie favorabilă lui Dragnea
Articolul următorSURSE: Cercetări extinse în dosarul fostului ministru Chițoiu | Se verifică acuzații de favorizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.