Roxana Ioana Petcu a fost numită, joi, inspector-șef al Inspecției Judiciare, prin vot în unanimitate al plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Petcu, fost președinte al Tribunalului Ilfov, va ocupa mandatul pe o perioadă de 3 ani. 

Roxana Ioana Petcu a câștigat concursul organizat de CSM și îl înlocuiește în funcție pe judecătorul Lucian Netejoru, cel care a condus Inspecția Judiciară timp de șapte ani și s-a pensionat la 1 iulie 2022.

Lucian Netejoru, pensie nesimțită – Cât va încasa șeful Inspecției Judiciare

Potrivit propriului CV, judecătoarea Roxana Ioana Petcu este inspector judiciar din 2018. Anterior, a fost judecător detașat la Consiliul Superior al Magistraturii, șef serviciu în cadrul Direcției resurse umane și organizare.  Înainte de detașarea la CSM, Roxana Petcu a fost primul președinte al Tribunalului Ilfov după reînființarea instituției în forma actuală, în 2011. Anterior a condus și Judecătoria Buftea.

În ultimii doi ani, a condus Direcția de inspecție pentru judecători din cadrul Inspecției Judiciare.

Inspecția Judiciară este instituția care cercetează abaterile disciplinare ale magistraților, realizează și controale tematice și de altă natură la instanțe și parchete, la inițiativa CSM sau a inspectorului-șef.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPolițiștii din Prahova fac percheziții în Brașov, Dolj și Suceava, într-un dosar privind furturi din bancomate
Articolul următor12 persoane au fost depistate cu droguri în prima seară a festivalului Neversea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.