Victor Ponta este citat, astăzi, în dosarul Belina. Fostul premier trebuie să dea declarații în calitate de martor la Tribunalul București, după ce la ultima ședință de judecată a lipsit. Este vorba despre dosarul care vizează trecerea ilegală a insulei Belina și a unei părți din Brațul Pavel în proprietatea judeţului Teleorman. Terenurile au fost închiriate apoi firmei Tel Drum, în spatele căreia se afla Liviu Dragnea, relatează Realitatea PLUS. 

Victor Ponta este așteptat, astăzi, la Tribunalul București să dea declarații în dosarul privind controversa companiei Tel Drum. Fostul Ministru al Justiției Robert Cazanciuc spunea la vremea respectivă că nu își aduce aminte de actul normativ din 2013, când Insula Belina și o parte din Brațul Pavel au fost transferate din proprietarea statului în proprietatea județului Teleorman și adminsitrarea Consiliului Județean (CJ), sub semnătura fostului secretar de stat din ministerul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh. 

La câteva zile distanță, cele două proprietăți au fost închiriate firmei Tel Drum în spatele căreia, spun anchetatorii, se afla Liviu Dragnea. 

Dosarul a fost trimis în judecată în 2018, fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale fiind acuzat pentru abuz în serviciu, alături de alți inculpați.

Potrivit anchetatorilor, cele două proprietăți nu puteau fi transferate decât prin lege și nu prin hotărâre de guvern, având în vedere că cele două proprietăți făceau parte din domeniul public. 

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentComisia Juridică a Senatului a votat ridicarea imunității parlamentare a lui Florin Bodog, la solicitarea DNA
Articolul următorFost angajat SRI, ANCHETAT pentru trafic de influență. Ce le promitea oamenilor în schimbul unor sume uriașe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.