Fostul ministru al Mediului ar fi primit 22 de tone de tablă ca să deblocheze alocarea unor certificate de carbon pentru combinatul siderurgic Galaţi. Costel Alexe neagă acuzaţiile.

Potrivit procurorilor, fostul demnitar ar fi primit 22 de tone de tablă ca să deblocheze alocarea unor certificate de carbon pentru combinatul siderurgic Galaţi. Costel Alexe, acum preşedinte al Consiliului Județean Iaşi, susţine că în toată activitate lui publică nu a luat foloase necuvenite.

Fostul ministru al mediului Costel Alexe e acuzat de DNA că ar fi primit 22 de tone de tablă de gard în valoare de 100.000 de lei. Totul pentru a debloca alocarea a peste 5 milioane de certificate de carbon către Combinatul siderurgic Galaţi. Acestea veneau de la Comisia Europeană pentru reducerea poluării, dar era nevoie şi de semnătura ministrului.

Un certificat de emisii de gaze cu efect de seră se alocă pentru o tonă de dioxid de carbon neemisă. Aceste certificate pot fi tranzacționate, prin traderi internaționali, pe piața de carbon europeană. Potrivit Bloomberg, un certificat de carbon valorează în jur de 33 de euro.

Un calcul simplu arată că aceste certificate care revin Combinatului din Galaţi ar putea valora până la 180 de milioane de euro. Costel Alexe e acuzat că ar fi primit tabla şi ca să închidă ochii la poluarea făcută de combinat prin halda de zgură.

Tabla ar fi ajuns la firma soţiei fostului ministru.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentStare de URGENȚĂ pentru 15 zile la Washington, după ce Capitoliul a fost INVADAT de susținători ai lui Trump: 4 morți
Articolul următorDosarul în care Traian Băsescu a fost declarat în primă instanţă colaborator al Securităţii se rejudecă în toamnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.