Ancheta în cazul tragediei de la ”Victor Babeș” continuă. Polițiști au ridicat mai multe documente, ventilatoare și calculatoare din TIR-ul ATI unde trei paciente Covid-19 și-au pierdut viața. Totodată, oamenii legii iau în calcul toate posibilitățile, inclusiv o eroare umană, potrivit Realitatea Plus. 

Anchetatorii fac o percheziție informatică la TIR-ul ATI, în contextul în care o ipoteză luată în calcul ar fi o eroare la un soft, care a generat suprapresiune și a blocat ventilatoarele. 

O altă ipoteză pe care merg ar fi o suprapresiune la instalația de oxigen a spitalului, la care era conectat TIR-ul. Aceasta este însă puțin probabilă, întrucât spitalul nu a raportat probleme. 

A treia ipoteză luată în calcul este o eroare umană, respectiv o manevră greșită a instalației de oxigen. 

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în acest caz. Până în prezent au fost audiate mai multe persoane – cadre medicale și personal tehnic care supraveghea aparatele. 

Reamintim că, pe 12 aprilie, trei persoane care erau internate în unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului ”Victor Babeș” din București au murit în urma unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților Covid. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentFost angajat SRI, ANCHETAT pentru trafic de influență. Ce le promitea oamenilor în schimbul unor sume uriașe
Articolul următorPărinții ai căror copii au afecțiuni grave pot primi concediu și indemnizație și după împlinirea vârstei de 16 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.