Doi polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore după cazul din Argeș unde un bărbat de 63 de ani a murit. Bărbatul a fost trântit la pământ în cadrul unei intervenții și a murit asfixiat din cauza presiunii pe care polițiștii au pus-o asupra sa.

OFICIAL: Bărbatul abuzat de polițiști la Pitești a murit sufocat

Marius Ștefan, prim procuror al Parchetului Argeș, a emis în această seară mandatul de reținere, precizând că a schimbat incadrarea faptelor, după ce a audiat martorii dar și polițiștii implicați în operațiunea de vineri.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul.

VIDEO | Un bărbat a murit, după ce a fost bruscat de poliție, în fața unui local care a ars. S-a deschis dosar penal

Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, maxime care pot fi majorate cu o treime, în situația comiterii concomitente a infracțiunii de “purtare abuzivă.” În cazul infracțiunii  de ucidere din culpă, sub care fuseseră investigați inițial polițiștii, pedeapsa maximă este de 5 ani.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here