Scandal după condamnările grele din dosarul Ferma Băneasa. Astăzi încep verificările privind repartizarea aleatorie a celebrului dosar. Verificarile au fost cerute chiar de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Corina Alina Corbu. Pe 17 decembrie, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare, iar Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, relatează Realitatea PLUS

Verificările dispuse de preşedintele ICCJ privind respectarea legii şi regulamentelor în legătură cu repartizarea aleatorie a dosarului Ferma Băneasa, în care au fost condamnaţi omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi avocatul Robert Mihăiţă Roşu încep astăzi.

Ulterior, se vor face verificări privind repartizarea aleatorie a dosarelor la toate secţiile ICCJ.

În prima fază, derulată în perioada 28-30.12.2020, se va verifica respectarea dispozițiilor legale și regulamentare privind repartizarea aleatorie a dosarului penal nr.345/64/2016, se arată într-un comunicat de presă al Instanței supreme.

Potrivit sursei citate, în a doua fază, derulată în perioada 04-18 ianuarie 2020, se vor efectua verificări cu același obiect la nivelul tuturor secțiilor și formațiunilor de judecată ale Înaltei Curți de Casație și Justiție. Totodată, în ceea ce privește dosarele penale va fi verificată respectarea termenelor privind transmiterea/primirea dosarelor la/de la parchet pentru motivarea căilor de atac.

Verificările vor fi efectuate de către vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu sprijinul logistic și tehnic al prim-magistratului asistent al instanței supreme și al compartimentului IT, urmând ca rezultatele ambelor verificări să fie făcute publice.

În prezent, patru condamnați din acest dosar sunt de negăsit. Vorbim despre Paul al României, Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz și Nela Ignatenko, care au fost deja dați deja în urmărire națională iar autoritățile au cerut emiterea unui mandat internațional de arestare. Și Remus Truică a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul fermei Băneasa, dar a fost găsit acasă de polițiști.

Vă reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a oferit, pe 17 decembrie, verdictul final în dosarul Fermei Băneasa.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentTrei persoane audiate în cazul amenințării cu bombă la Primăria Pitești
Articolul următorUnde se ascunde prințul Paul – noi DETALII oferite de avocatul său

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.