Dispariția Prințului Paul, după condamnarea primită pe 17 decembrie în dosarul ”Ferma Băneasa”, continuă să se afle în atenția media din România. Avocatul Florin Ghiulbenghian, care este, totodată, un prieten al Familiei Regale a României, a declarat în urmă cu puțin timp că prințul Paul ar fi plecat în Portugalia cu una-două săptămâni înainte de condamnarea primită în controversatul dosar „pentru că ar fi avut ceva treabă acolo”. Mai mult decât atât, potrivit avocatului, prințesa Lia ar fi vorbit ultima dată cu el în ziua condamnării, iar de atunci „nu mai știe nimic de el”. Legat de problemele financiare ale Familiei Regale, Ghiulbenghian nu a infirmat aceste informații, dar nici nu a oferit detalii pe marginea acestui subiect.

„Nu pastreaza absolut deloc legatura cu printul Paul (printesa Lia – n.r.). Dansul este placat din catra cu cateva saptamani bune inainte de emiterea deciziei. A fost in Portugalia pentru a se ocupa de actele succesorale … Printesa, dupa decizie, am inteles ca nici ea, nici ceilalti membri nu au luat legatura cu Paul dintr-un motiv foarte simplu – conform normelor de procedura, Serviciul de urmariri din cadrul IGPR, are dreptul sa localizeze folosind orice mijloace legale la dispozitie, astfel incat incearca – banuiesc – sa nu permita localizarea lui in baza contactelor directe cu familia. (…) Printesa Lia e afectata si considera sentinta nejustificata si dureroasa. Printul Paul nu mi-a mentionat niciodata ca, in cazul unei condondamnari, ar avea de gand sa plece. Sunt probleme pe care orice posibil condamnat si le pastreaza doar pentru el”, a afirmat Florin Ghiulbenghian.

Potrivit acestuia, grupul de avocati care il consiliaza pe prin pregateste documentele pentru revizuirea exceptionala a sentintei, precum si pentru caile eruopene de atac, in special la CEDO, dar si la alte institutii.

„Paul si-a mentinut tot timpul nevinovatia, a insistat pe ea, si acuma considera ca este nevinovat. La baza deciziei sta o afirmatie a procurorilor DNA cel putin lizibila cum ca nu ar fi mostenitorul legal al lui Carol al II-lea sau ca in momentul in care a cerut o parte a restituirilor nu era mostenitorul legal”, a mai spus avocatul.

Intrebat de jurnalisti daca ar vreo idee despre locul in care s-ar putea afla printul Paul, avand in vedre ca in media au aparut informatii potrivit carora acesta acesta ar putea fi in Italia, avocatul a raspuns: „Nu stiu nimic despre unde s-ar afla. Sunt speculatii. Nu a luat legatura cu mine sau cu familia”.

Cat priveste existenta unor probleme de natura finaciara in randul Familiei Regale, acesta a spus: „Nu stiu nici despre problemele economice ale familiei. Cand ne intalneam, aveam discutii prietenesti despre chestiuni la zi”. 

Vă reaminintim ca prințul Paul al României este de negăsit după condamnarea în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa. Acesta a fost dat în urmărire internațională, în condițiile în care nu a fost găsit acasă de către polițiștii care au mers să îl ridice pentru a fi încarcerat, a anunțat Poliția Capitalei.

În prezent, patru condamnați din acest dosar care sunt de negăsit. Vorbim despre Paul al României, Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz și Nela Ignatenko, care au fost deja dați deja în urmărire națională iar autoritățile au cerut emiterea unui mandat internațional de arestare. Și Remus Truică a fost condamnat la închisoare cu executare în același dosar.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentCondamnări cu SCANDAL: Încep verificările pentru repartizarea aleatorie a dosarului „Ferma Băneasa”
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel, ora 18:00 – Au fost scoase din țară date după ce Ghiță a fugit în Serbia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.