Sunt momente pline de revoltă și durere în fața Inspecției Judiciare! Soția lui Rudel Obreja îi dă în judecată pe cei pe care-i consideră vinovați de moartea fostului președinte al Federației de box. Femeia acuză judecătorii și sistemul din penitenciare că au lăsat un om să moară cu zile între pereții unei celule. Alături de ea este Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii România Suverană, care a afirmat că speră să se facă dreptate, atât pentru memoria marelui sportiv, cât și pentru alți oameni ce ar putea îndura același calvar.

„S-a dovedit că nu s-a respectat legea, că s-a aplicat diferențiat atât legea, cât și prevederile privind tratamentul medical. De altfel, duminică seară, în emisiunea colegei mele Anca Alexandrescu, s-a relatat cum același medic le permitea altor deținuți să ajungă în fața unui specialist pentru simple dureri de cap, iar pe Rudel Obreja nu l-a trimis și l-a lăsat să se stingă sub ochii lor.

Pentru unii legea este lege, pentru alții este condamnare la moarte, iar acest lucru nu poate fi tolerat. Voi cere Inspecției Judiciare să cerceteze judecătorii care nu au respectat Constituția, să văd că acești judecători care sunt bine plătiți sunt trași la răspundere și acest lucru nu se va mai întâmpla într-o societatea care, vreau să cred, se consideră civilizată.

Nu cred că o singură persoană poate schimba tot ceea ce este incorect în România. Eu îmi pun toate speranțele în PNL, că este singurul partid care poate redresa România și care să le explice magistraților că legea trebuie respectată, pentru fiecare în parte și aplicată la fel, iar judecată să nu se facă în funcție de interesele unor sau altora.

M-aș și așteptat la altă reacție din parte Administrației Penitenciarelor, m-aș fi așteptat ca acei directori de penitenciare să fie cercetați, azi, la prima oră, m-aș fi așteptat ca medical care l-a tratata pe campionul nostru cu pastile pentru dureri menstruale să fie suspendat din activitate si cercetat pentru faptele sale. Dacă nu s-au autosesizat vom face noi toate demersurile legale astfel încât alte persoane, care nu au notorietatea lui Rudel Obreja, să nu fie supuse aceluiași tratament inuman,” a afirmat Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii  „România Suvernană”.

CITEȘTE ȘI: Avocatul Adrian Cuculis, despre demersul Alexandrei Obreja: Este, practic, ultima șansă să se facă dreptate și adevărul să iasă la iveală

ANTONIA OBREJA: VREM SĂ DOVEDIM CĂ SOȚUL MEU N-A AVUT PARTE DE UN TRATAMENT CORECT 

„Am început micile demersuri, noi sperăm că vor fi marile succese, pentru a arăta ca soțul meu nu a fost tratat corect, nici din punct de vedere juridic, nici al sănătății, așa cum ar fi trebuit și cum avea dreptul, este un precedent foarte periculos. Mi se pare că lucrurile trebuie cercetate, pentru ca alți oameni, mult mai puțin cunoscuți, să nu sufere în același mod,” a declarat și Antonia Obreja.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentTeleorman: Mecanic de locomotivă reţinut, în urma accidentul de tren de la Roşiori
Articolul următorElena Udrea rămâne în închisoare. Magistrații ÎCCJ i-au respins contestația

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.