12 persoane, acuzate de acte de huliganism, in timpul protestului din 10 august 2018, au primit, vineri, sentințe cu suspendarea executării pedepsei.

Decizia magistraților Judecătoriei sectorului 1 nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, potrivit Realitatea Plus.

Toti cei 12 inculpați au primit sentințe de până la 3 ani, iar pentru 11 dintre ei pedepsele au fost suspendate. Un singur om va executa pedeapsa, pentru că avea și o sentință mai veche.

Acuzațiile sunt de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar unii dintre inclulpați au fost acuzați, suplimentar, de distrugere sau de port și folosirea fără drept de obiecte periculoase, cum ar fi o praștie cu bile.

Cei mai mulți inculpați nu și-au negat acțiunile, dar le-au prezentat ca reacție de apărare față de acțiunile jandarmilor.

Pe de altă parte, trei jandarmi vor primi daune morale cuprinse intre 1.000 de lei si 1.500 de lei, potrivit sentintei. Mai mulți inculpați trebuie să plătească și daune materiale de circa 5.000 de lei către firma de salubriutate ale cărei coșuri de gunoi și jardiniere le-au ditrus în timpul violențelor de stradă. 

Dosarul în cazul actelor de huliganism din timpul mitingului diasporei a fost instrumentat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. 

Articolul precedentCozmin Gușă: Vasile Dîncu va fi numit președintele Consiliului Național al PSD
Articolul următorDosar penal la 71 de ani, pentru nerespectarea carantinei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.