Pe strada Sevastopol, din centrul Bucureștiului, în 2011 au fost puse la pământ mai multe imobile mici pentru a fi construit spitalul de urgență Sanador. Nimeni nu și-a pus întrebarea cum poate fi construit un spital „de urgență” în mijlocul aglomerației.

Realitatea PLUS a prezentat în premieră, în emisiunea „100%”, moderată de Laurențiu Botin, documentul de recepție al lucrării, în care sunt trecute absolut toate neregulile contrucției. Însă, cu toate acestea, procesul verbal de recepție a lucrării a fost aprobată și semnată de funcționarii responsabili din primărie.

Ce scrie în proces. Expertiza tehnică, ridicarea topografică, problele și măsurătorile nu sunt conforme cu ce s-a ridicat. Nu există securitate la incendiu, lucrările nu au fost respectate întocmai, deci, întreaga construcție nu respectă planul inițial. 

Interesant este că autorizația de construcție este obținută de Motor Active IFN, în numele Sanador SA. Mai mult, unitatea spitalicească a construit locuri de parcare, dar contra cost – 8 lei pe oră! 

Imagine

Imagine

Analistul Adrian Câciu, invitat în platoul emisiunii „100%” a declarat că în acest caz este și o eroare a Primăriei Sectorului1. „Dacă cei de la primprie ar fi măsurat, ar fi văzut că nu sunt 4 metri lățime, din bordură în burdură, deci parcarea nu are ce căuta acolo. Se refuză sistematizarea prin crearea unei parcări în Piața Victoriei. Sunt oameni care au case de milioane de euro în zona aia și care și-ar putea permite alte mijloce, sau măcar să-și bage mașina în curte”, spune analistul.

Antonio Andrușceac, deputat AUR, spune că problema a fost la începutul lucrărilor, pentru că atunci se elaborează planul de construcție și se aprobă, doar dacă respectă legislația.

„Problema este la începutul lucrărilor, acolo e o zonă protejată, iar aici sunt implicați și de la Inspectoratul de Stat în Construcții, de la Ministerul Culturii, cei de la serviciul circulație al Poliției Române. Cine face PUZ? Cine distruge fața orașului? Nu avem PUZ-uri și exista o singură firmă care face toate puz-urile de sector, iar propiretarul ei are studii teologice. Dezvoltatorii, în loc să-și tragă utilități pe banii lor, donează o parte din carosabil către primarie, iar aceasta, pe acest spațiu este ogligată să bage utilități și să toarne covor asfaltic”, acuza deputatul de la AUR.

Radu Cristescu – Există semnături, cu nume și prenume, deci, mandat de arestare

Deputatul PSD Radu Cristescu spune că toți cei care au semnat recepția lucrării ar trebui să răspundă în fața legii. „Nu mai exista abuz în serviciu sau furt la serviciu? Dacă era vreun pesedist pe acolo, lumea era pe garduri. Ai semnat? E ilegal! Luat de DNA, DIICOT.  Mergem să vedem și ce primar a semnat. Însă, noi ne preocupăm ce se mai poate subordona din justiție”, a spus deputatul social democrat.

Antonio Andrușcean spune că el personal a oprit, la Sectorul 4, o investiție de blocuri cu 10 niveluri, pe care a redu-o la 4 niveluri și care avea aprobare de la Primăria Generală. Legat de spitalul din centrul Bucureștiului, deputatul AUR își pune întrebarea dacă a existat o fază care sigur nu a fost adusă la cei de la Consliul General, cea de dezbatere publică. „Atunci au avut dezbaterea și momentul să fie proactivi și să se opună proiectului! Au exista dezbateri? Dacă da, atunci proiectul poate fi întors. Aceste dezbateri se fac pe un site. Soluțiile sunt date de urbaniști, arhitecți, dar și de către cei de la Ministeru Sănătății”, conchide Andrușcean. El este ferm convins că este o complicitate a politicienilor iresponsabili sau dezvoltatori nocivi. Este vorba de interese personale, bani și corupție. Cred că este vorba de un fel de lobby mascat”, spune deputatul.

Horia Georgescu, vicepreședintele PNL București, spune că suspendarea PUZ-urilor de sector este un lucru pozitiv, dar numai dacă se rezolvă astfel de situații problematice acum, nu peste 5 ani. ”Altfel, ne învârtim într-un cerc vicios”.

„De ce nu este poliția locală acolo? ISU, la foarte multe instituții, chiar dacă este în regulă clădirea, nu dau autorizația finală”, susține deputatul PSD, Radu Cristescu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentHaos urbanistic în Capitală! Sevastopol, o stradă SUFOCATĂ: Acces blocat pentru pompieri din cauza aglomerației
Articolul următorCompania ROMPREST, semnal de alarmă: avocați obscuri, de joasă speță, plătiți din BANI PUBLICI de interlopi pentru mușamalizarea unor INFRACȚIUNI GRAVE – DOCUMENTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.