Cristina Coarnă, judecătoarea din Brăila care a eliberat din arest un bărbat acuzat că a sechestrat și violat o minoră, se întoarce în magistratură. Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât să o repună în funcție, iar decizia este definitivă.

În februarie, Secţia pentru judecători a decis suspendarea din funcție a Cristinei Coarnă pe perioada cercetării disciplinare. În mai, Consliul Superior al Magistraturii a decis sancționarea acesteia cu suspendarea din funcție pentru o perioadă de 6 luni. Decizia a fost atacată la ÎCCJ.

Decizia CSM a fost luată după ce, în decembrie 2020, judecătoarea din Brăila a schimbat măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat că a sechestrat şi violat opt luni o minoră de 13 ani. În motivare se arăta că ”faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”.

Inculpatul nu a apucat însă să părăsească arestul IPJ, pentru că, pe 15 februarie, Tribunalul a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentDREPTUL LA ADEVĂR
Articolul următorLucian Bode, detalii despre ancheta privind asasinatul de la Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.