Fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării, Alin Virgil Chirilă, este acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) că s-ar fi aflat aflat în stare de incompatibilitate între ianuarie 2017 și iulie 2018.

Potrivit ANI, în această perioadă, Chirilă ”a exercitat simultan funcția publică de conducere de director executiv adjunct în cadrul Direcției Managementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism din cadrul Consiliului Județean Mehedinți și funcția de secretar de stat la MDRAPFE.”

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia„(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”, coroborate cu dispozițiile art. 34, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, în vigoare până la data de 06 iulie 2018, potrivit căruia „(2) Înalții funcționari publici și funcționarii publici de conducere pot fi numiți în funcții de demnitate publică numai după încetarea, în condițiile legii, a raporturilor de serviciu”, potrivit ANI.

Fostul secretar de stat a depus, la ANI, un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, mai precizează reprezentanții instituției.

Foto: adevarul.ro

Articolul precedentSURSE Bogdan Licu, aviz negativ de la CSM în cursa pentru Parchetul General
Articolul următorCătălin Predoiu, respins a treia oară de Parlament: aviz negativ la audieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.