Fostul procuror general interimar, Bogdan Licu, a primit aviz negativ de la procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Licu a fost propus de ministrul Justiției pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al României.

Potrivit surselor realitateadinjustitie.net, scorul a fost 4-3 în defavoarea lui Bogdan Licu. Pentru un aviz pozitiv au votat Cătălin Predoiu, procurorul general Gabriela Scutea și Codruț Olaru.

În schimb, Maria Magdalena Militaru, propusă pentru funcția de adjunct al procurorului general, a primit aviz pozitiv. De asemenea, Denisa Critodor, propusă pentru șefia secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General, a primit undă verde. În cazul lor, deciziile au fost luate cu unanimitate, arată sursele citate.

Președintele Klaus Iohannis este cel care va decide dacă îi va numi pe cei trei. Avizele Consiliului Superior al Magistraturii sunt consultative.

De curând, Iohannis le-a numit pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu la cârma Parchetului General, respectiv DIICOT, în ciuda avizelor negative de la CSM.

Articolul precedentViolențele din 10 august: De ce va lua femeia jandarm daune de mii de euro
Articolul următorFost secretar de stat, declarat incompatibil de ANI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.