Elena Udrea a avut, luni, un nou termen într-unul dintre dosarele de corupție de pe rolul instanțelor din România. Fostul ministru a participat, luni, la procesul de la Curtea de Apel București prin videoconferință din arestul din Bulgaria.

Elena Udrea a fost astăzi audiată prin videoconferință, din Bulgaria, la procesul „Hidroelectrica”. Apărătorii ei din țară au cerut instanței încetarea procesului și au invocat decizia Curții Constituționale în ce priveste prescripția faptelor. Magistrații au decis amânarea procesului. 

„Practic, faptele doamnei Elena Udrea sunt prescrise înainte de a fi emis rechizitoriul cand nici macar nu fusese sesizată instanța de judecată. Faptele de care este acuzată doamna Elena Udrea se prescriu în termen de opt ani. Toate faptele care se presupun a fi săvârșite în perioada 2009-2010”, a spus avocatul Veronel Rădulescu.

Elena Udrea se află în custodia autorităților bulgare după ce a încercat să fugă de o condamnare decisivă, dată de Înalta Curte, de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea este acuzată că, în 2011, ar fi primit o mită de 3,8 milioane de dolari și o creanță de 900.000 de mii de euro. 

Potrivit DNA, în schimbul banilor, Elena Udrea trebuia să își exercite „influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea unui om de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA”.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentInstanța amână decizia în dosarul Tăriceanu
Articolul următorProcurorul şef al Antidrog din cadrul DIICOT, revocat de Klaus Iohannis după ce doi tineri au MURIT în urma supradozelor la Saga Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.