Elena Udrea va afla astăzi dacă va fi extrădată în România. Judecătorii bulgari vor decide și în ce condiții va fi predată Udrea autorităților pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare.

Elena Udrea a contestat arestul preventiv din Bulgaria. Ea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti.

Elena Udrea a plecat din țară în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, respingând astfel recursul în anulare formulat de avocatul acesteia, Tudorel Toader, fostul ministru al justiției.

Aceasta a fost condamnată, definitiv, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul Gala Bute. Instanța Supremă a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPercheziţii în Marea Britanie şi România, la o grupare care vindea pe site-uri medicamente pentru boli grave/ Ce se întâmpla după primirea banilor
Articolul următorDIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate: infracţiuni de trafic de persoane şi viol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.