Dosarul în care fostul Ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu, este acuzat de ucidere din culpă ar urma să ajungă în instanță săptămâna viitoare, potrivit unor surse judiciare. În urma accidentului de circulație provocat de acesta, două persoane au murit și o a treia a fost rănită grav, informează Realitatea PLUS.

Judecătorii vor stabili primul termen în acest proces – se întâmplă la mai bine de jumătate de an de la accidentul petrecut într-o localitate din județul Argeș, în a doua zi de Crăciun, anul trecut. 

O expertiză tehnică, ce este cuprinsă în dosar, dă mai multe detalii, expertiză ce arată clar că Daniel Chițoiu ar fi vinovat de acest accident. El este cel care, spun specialiștii, a intrat pe contrasens și a lovit o altă mașină. Ce a urmat? Ei bine, două persoane și-au pierdut viața. Este vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani și un bărbat de 80 de ani, în vreme ce o a treia persoană este în continuare la spital.

Atunci, chiar și fostul ministru a avut nevoie de îngrijirea medicilor. A stat chiar și la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, unde a cerut chiar el să fie detașat. Ba chiar procurorii au analizat și această ipoteză: dacă nu cumva au existat acolo temeiuri pentru a considera că s-a favorizat infractorul, însă au ajuns la concluzia că nu au existat ilegalități din acest punct de vedre.

Dosarul, care de săptămâna viitoare, conform surselor Realitatea PLUS, urmează să fie analizat de către judecători, vizează doar cele două acuzații pe numele lui Daniel Chițoiu: vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentFostul director al Casei de Pensii Bihor, condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare
Articolul următorDosarul „10 august”, redeschis de DIICOT. Șefii Jandarmeriei vor fi din nou cercetați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.