Consiliul Superior al Magistraturii îi va audia pe procurorii propuși de Cătălin Predoiu pentru cele mai importante funcții de conducere din parchetele din România. Este vorba despre Gabireila Scutea, propusă să conducă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Crin Nicu Bologa propus să conducă Direcția Națională Anticorupție și Giorgiana Hosu, cea care conduce interimar Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism și a fost propusă pentru un mandat plin pentru această funcție.

Avizele CSM sunt consultative însă procedura interviurilor în forul este obligatorie deoarece legea conferă forului rolul de „garant al independenţei justiţiei” ca unic reprezentant al autorităţii judecătoreşti. CSM a anunțat că va transmise către Ministerul Justiţiei în perioada 11 – 14 februarie. Urmează ca ministrul Justiției să transmită președintelui României propunerile de numire.

Programul audierilor începe la ora 10:00, cu Gabriela Scutea, fiecare canditat având alocată câte o oră şi jumătate, cu o pauză de câte o jumătate de oră între interviuri. Urmează Crin Nicu Bologa, propus la DNA, de la ora 12:00. De la ora 14:00 secția pentru procurori a CSM are programat interviul Giorgianei Hosu, propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Articolul precedentProcurorul care instrumentează dosarul „10 august” cere să se pensioneze
Articolul următorScandal în CSM pe tema sediului închiriat cu o sumă exorbitantă. Judecător: Eu nu-mi asum responsabilitatea pentru a acorda un vot pentru plata acestei chirii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.