Unul dintre cele cinci puncte aflate pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii a fost „aprobarea condițiilor de închiriere pentru spațiile închiriate de Consiliul Superior al Magistraturii”.

Judecătoarea Evelina Oprina a răbufnit. „Vreau să vă spun că, din punctul meu de vedere, nu sunt de acord cu contractarea în continuare a spaţiilor şi plata sumelor exagerat de mari (…), chiria pe care Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să o achite pentru acest sediu. Deci, votul meu va fi în consecinţă având în vedere discuţiile absolut artificiale (…) care s-au purtat la sfârşitul anului trecut în momentul în care s-a pus problema achiziţionării unui sediu de către CSM. (…) Sumele ce urmează a fi plătite în continuare pentru acest sediu sunt exorbitante. Îmi amintesc, dacă nu greşesc, că era undeva la 55.000 de euro pe lună chiria pentru acest sediu, în condiţiile în care Consiliul a beneficiat de o finanţare, de posibilitatea de a-şi achiziţiona un sediu. Au fost suficient de multe voci care au susţinut că nu este oportun să achiziţionăm un sediu, dar poate este oportun să plătim 55.000 de euro în continuare pe lună chirie”, a menţionat Oprina, în şedinţa CSM, conform agerpres.ro.

Tema este una recurentă în CSM și a fost subiect de dispută intensă în perioada în care scaunul de președinte al forului i-a revenit judecătoarei Lia Savonea. Anul trecut, Lia Savonea a încercat să convingă oficialii din justiție să finanțeze achiziția un sediu nou. Propunerea pe care o făcea Savonea la acea dată era pentru un spațiu de 12.000 mp, care ar fi costat 84.600.000 de lei, adică  aproximativ 18.000.000 de euro.

Mai multe asociatii de magistrati si fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, i-au solicitat fostei sefe CSM sa renunte la achizitionarea unui imobil pentru un nou sediu, sustinand ca banii pentru aceasta achizitie – 18 milioane de euro – pot fi folositi pentru investitii urgente in sistemul judiciar. Un alt motiv era ca CSM ar urma sa primeasca un sediu nou in viitorul „Cartier al Justitiei.”

Articolul precedentCSM a început audierea procurorilor propuși pentru conducerile Parchetului General, DNA şi DIICOT
Articolul următorIndividul care a încercat să violeze o femeie și l-a atacat cu cuțitul pe soțul acesteia a fost trimis în judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.