Procurorul  Doru Gabriel Stoica, şeful Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT cere să iasă la pensie. Secția pentru procurori din cadrul CSM a pus pe ordinea de zi de marți cererea lui Stoica.

Doru Gabriel Stoica este procurorul care instrumentează, alături de procurorul-șef interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu, dosarul violențelor din Piața Victoriei din data de 10 august.

Ancheta a fost inițial instrumentată de Parchetul de pe lângă Tribunalul militar București fiind mutată apoi la Secția Parchetelor militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.  În iunie 2019, Secția Parchetelor Militare a declinat la DIICOT dosarul pe motiv că ar fi competent să instrumenteze infracțiuni de acțiuni împotrica ordinii constituționale. Mutarea dosarului a provocat un imens scandal după ce șefii DIICOT au declarat că și pe ei i-a surprins declinarea din moment ce parchetul antimafia ceruse doar să studieze dosarul pentru că era înregistrată o sesizare depusă de Jandarmeria Română care reclamase tentativa de lovitură de stat (acțiuni împotriva ordinii constituționale).

Până în prezent, în dosarul „10 august” au fost puși sub învinuire fostul secretar de stat în MAI, Dan Chirică, colonelul Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei Române la acea dată Ionuț Cătălin Sindile, inspectorul-șef adjunct al Jandarmeriei Române la acea dată și maiorul Laurențiu Cazan, cel care conducea Jandarmeria Capitalei și care a fost, de altfel, și comandantul misiunii jandarmilor din Piața Victoriei.

 

Articolul precedentProcurorul care conduce interimar Secția de combatere a corupţiei din DNA cere să se retragă. Predoiu nu l-a nominalizat pentru această funcție
Articolul următorCSM a început audierea procurorilor propuși pentru conducerile Parchetului General, DNA şi DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.