O consultantă în accesarea fondurilor europene din Craiova a fost condamnată la un an şi şase luni cu suspendare pentru falsuri în tentativa de accesare de bani europeni. Inculpata şi-a recunoscut vinovăţia.

Potrivit unui comunicat remis de DNA Craiova, femeia a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru următoarele infracţiuni:

– tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

„În cursul anului 2020, inculpata, în calitate menționată mai sus, ar fi falsificat mai multe documente pe care ulterior le-a inserat în dosarele a patru fermieri care au încercat să acceseze fonduri nerambursabile în cadrul submăsurii 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Cererile de finanțare respective, însoțite fiecare în parte de documentația aferentă, conținând implicit și documentele întocmite de inculpată (facturi, chitanțe, etc. presupus emise de o societate radiată din anul 2015), nu au fost aprobate la finanțare”, transmit procurorii DNA.

Sursa citată mai arată că, în prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– un an și șase luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea pe o perioadă de un an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Dolj.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentSentință mai aspră pentru medicul cardiolog acuzat de luare de mită! Acesta va ajunge în arest preventiv!
Articolul următorProcurorii au început urmărirea penală a medicului din Mehedinţi care a eliberat adeverinţe de vaccinare nereale