Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus începerea urmăririi penale faţă de medicul de familie din judeţul Mehedinţi care a eliberat adeverinţe de vaccinare false, pentru ca beneficiarii să poată obţine ulterior certificatul verde de vaccinare anti-COVID-19.

Medicul este inculpat pentru comiterea de infracţiuni concurente de fals informatic, în formă continuată (patru acte materiale) şi complicitate la fals informatic, în formă continuată (două acte materiale), potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Procurorii au reţinut că în perioada iunie – octombrie 2021, inculpatul, în calitate de medic de familie pe raza unei localităţi din judeţul Mehedinţi, a eliberat la patru persoane adeverinţe de vaccinare, implementând în sistemul informatic, respectiv în platforma electronică de vaccinare, fără drept şi contrar realităţii, că acestora din urmă le-a fost administrat serul Johnson&Johnson, în scopul producerii de consecinţe juridice.

Medicul de familie inculpat a pus la dispoziţia a două dintre persoane adeverinţele prin care se atesta în mod nereal că acestea au fost vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 cu serul Johnson&Johnson, cu scopul de a le ajuta să-şi genereze certificatului digital european COVID, dintr-un sistem informatic, respectiv platforma ROVACCINARE, în vederea producerii unor consecinţe juridice, respectiv libera circulaţie, accesul în societăţi comerciale, altele decât cele alimentare, sustragerea obligării instituirii carantinei sau izolării, la momentul revenirii în ţară din zonele de risc epidemiologic etc.

Ulterior, cele două persoane au generat certificatului digital european COVID folosindu-se de adeverinţele de vaccinare nereale, puse la dispoziţie de inculpat.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCosultantă în fonduri europene din Craiova, acord cu DNA de recunoaştere a unor falsuri. Condamnată la un an şi jumătate cu suspendare
Articolul următorRaed Arafat, dosar penal în plină criză sanitară – DNA cere redeschiderea dosarului de achiziții