Persoanele condamnate definitv definitiv pentru infracțiuni comise cu intenție nu vor mai putea candida la alegerile locale sau parlamentare. Legea care le restricționează accesul la aceste funcții a fost promulgată, vineri, de către președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea și completarea Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, a transmis administrația prezidențială.

Cele 2 proiecte de lege au fost adoptate de Camera Deputaților, ca for decizional, pe data de 11 octombrie, după ce comisiile de specialitate au decis ca restricția să se aplice nu doar în cazul infracțiunilor contra minorilor, ci pentru toate infracțiuni săvârșite cu intenție, „dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia post condamnatorie sau dezincriminarea”.

Legea a fost adoptată în plenul Camerei Deputaților cu 248 de voturi pentru și un vot contra.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentAdolescentul care a incendiat un bloc din Constanța și-a primit sentința
Articolul următorMarian Vanghelie: „Este un dezastru justiția din România” – Informații BOMBĂ din perioada Băsescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.