Marian Vanghelie a vorbit, vineri seara, la Realitatea PLUS, despre justiția din România și despre momentele critice din perioada în care Traian Băsescu era președintele țării.

„Este un dezastru justiția din România. În momentul când ceva nu ne convine, îl băgăm la pușcărie. Ăsta e un sistem creat în perioada lui Traian Băsescu. Toate nenorocirile care s-au discutat în România sunt creația lui Băsescu, alături de o echipă. El era conducătorul, el a luat voturile. El trebuie să răspundă. El a făcut un talmeș-balmeș cu Elena Udrea, Adrian Videanu, Berceanu și el scapă.

Am fost la Traian Băsescu, m-am văzut cu el. Era o perioadă în care Ponta, împreună cu Maior, conducea. Era dezastru. În PSD nu aveai cu cine să vorbești. Se întâmplaseră problemele cu fratele lui Băsescu. Se crease o echipă de forță împotriva lui Băsescu. M-am dus pentru că eram îngrozit de ce se întâmpla. Și nu eram singurul.

M-am dus considerând că voi fi util, i-am dat informații crezând că va lua decizii. Părerea mea e că nu a luat nicio decizie. A luat informațiile și s-a folosit de ele. Negocia pentru el, așa cred. Am înțeles jocul respectiv. (…)

Avea puterea să schimbe lucruri, ar fi putut să-l schimbe pe Maior. Atunci se făcuse niște echipe și lucrau doar pentru ei personal.

Desființarea SIIJ s-a făcut pentru că s-au speriat. Oamenii de la DNA au dat informații exacte cu ce se întâmpla acolo”, a spus Marian Vanghelie, vineri seara, la Realitatea PLUS.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCondamnații defintiv nu mai pot candida. Legea, promulgată de președintele Iohannis
Articolul următorAnchetă uriașă în Caraș Severin. 3 polițiști, acuzați de tentativă de crimă în stil mafiot. Au vrut să înece un bărbat în Dunăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.