La aproape trei luni de la dictarea verdictului, judecătorul care a decis condamnarea inculpaților din dosarul Colectiv și-a publicat motivarea. Potrivit documentului, magistratul susține că atitudinea unor inculpați constă în lăcomie și îi acuză pe unii dintre ei că au dat dovadă de cinism. În plus, este de părere că tragedia este o consecință a unor activități infracționale în lanț.

Atitudinea subiectiva a inculpatilor nu rezida in lipsa unei educatii juridice, ci in lacomie, iresponsabilitate si ignoranta a legii.Inculpatii -desi unii sunt educati in conditiile unei societati in tranzitie, dar libere, democratice, si cu o cariera de antreprenor-au adoptat o atitudine de negare, ,,invocand,, pretinsa vinovatie a altor coinculpati, a altor persoane, a unor autoritati (…), dar si calitatea legii”, potrivit documentului publicat pe rolii.ro și consultat de realitateadinjustitie.net.

Judecătorul de la Tribunalul București mai susține că tragedia s-a produs ca urmare a unor infracțiuni în lanț.

Instanta retine ca tragedia de la Clubul C___ , este rezultatul unei activitati infractionale in lant , in raport cu un cadru legislativ care-chiar daca nu era perfect-oferea instrumente previzibile/predictibile de evitare, p___ un cetatean cu o cultura medie”, se mai arată în motivare.

Judecători: Unii inculpați au dat dovadă de cinism

In cazul unor inculpati, atitudinea ulterioara datei de 30.10.2015, de impiedicare a stabilirii adevarului, denota cinism, rea-credinta si lipsa de respect fata de lege si suferintele uriase ale victimelor”, potrivit motivării.

În luna decembrie, cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare fiecare, în timp ce fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a primit 8 ani și 6 luni de detenție. Deciziile sunt în primă instanță.

64 de oameni au murit iar cel de-al 65-lea și-a pus capăt zilelor după tragedia din 30 octombrie 2015.

Foto: vice.com

Articolul precedentCum se apără Instanța Supremă de coronavirus: judecătorii ar putea lucra de acasă
Articolul următorBilanțul Secției Speciale: o condamnare, 5 magistrați trimiși în judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.