Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție ar putea lucra, parțial, de la domiciliu. Măsura este prevăzută într-un ordin dat de președintele instanței, Corina Corbu, pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus.

Totodată, persoanelor care li s-a impus carantina le este interzis să intre în sediul ÎCCJ. Acestea trebuie să anunțe situația prin e-mail sau telefon. Jandarmii vor verifica cetățenii care merg la instanță.

Organele de jandarmi care asigură paza sediilor Înaltei Curți de Casație și Justiție vor efectua verificări prin sondaj, precum și verificarea tuturor persoanelor care prezintă în mod evident o stare generală alterată și simptome comune infecțiilor respiratorii – stare febrilă evidentă, tuse persistentă etc. -. În acest scop, poate fi verificată temperatura corporală a persoanelor aflate în astfel de situații, prin mijloace neinvazive – termometre cu infraroșii”, se arată în ordin.

Judecătorii ar putea lucra de acasă

Șefii secțiilor vor analiza dacă se impune ca personalul să lucreze de la domiciliu, pentru a limita riscurile, se mai arată în document.

În termen de 7 zile de la data emiterii prezentului ordin, președinții secțiilor și conducătorii de compartimente analizează posibilitatea luării unor măsuri de reducere a interacțiunii directe la nivelul personalului și a activităților de lucru cu publicul, în vederea reducerii riscului de îmbolnăvire, cu menținerea nivelului activității curente la nivelul secției/compartimentului. Aceste măsuri pot privi: posibilitatea îndeplinirii unor sarcini de serviciu de la domiciliu, reorganizarea modului de dispunere a mobilierului în sălile de ședință, diferențieri privind programul de lucru în vederea reducerii numărului prezenței concomitente la locul de muncă, regândirea programului de lucru cu publicul, dispunerea unor măsuri suplimentare de igienizare a spațiilor de lucru etc”, potrivit deciziei ÎCCJ.

De asemenea, vor fi cumpărați dezinfectanți. Măsurile sunt valabile până în data de 3 aprilie.

Articolul precedentCătălin Predoiu, respins a treia oară de Parlament: aviz negativ la audieri
Articolul următorBREAKING | Motivarea condamnărilor din dosarul #Colectiv | Judecător: lăcomie, cinism, activități infracționale în lanț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.