Avocatul Poporului atrage atenţia asupra „consecinţelor dezastruoase” pe care le-ar avea suspendarea internărilor și a intervenţiilor chirurgicale în spitalele publice și spune că o astfel de decizie, prin ordin de ministru, ar fi neconstituțională.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în contextul declaraţiilor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a anunţat luni că, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii unităţilor sanitare publice cu paturi vor suspenda internările pentru intervenţiile chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigaţii care nu reprezintă urgenţe, cu anumite excepţii. El a anunțat că în acest sens va fi emis un ordin pentru 30 de zile, însă până niciun Ordin al ministrului sănătăţii sau al şefului DSU nu era publicat nici în Monitorul Oficial şi nici afişat pe site-urile celor două instituţii.

„Deşi înţelegem situaţia epidemiologică gravă în care ne aflăm, atragem atenţia că dreptul cetăţenilor la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat nu poate fi îngrădit, neexistând pentru aceştia decât opţiunea efectuării actului medical în unităţi sanitare private.

Astfel, situaţia de mai sus creează premisele discriminării acestei categorii de cetăţeni, situaţie care, în opinia noastră, este de neacceptat”, afirmă Avocatul Poporului.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentFostul şef al Poliţiei Mizil, condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de minori
Articolul următorMarcel Ciolacu, plângere penală pe numele lui Florin Cîțu pentru abuz în serviciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.