Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei persoane fizice, pentru trafic de influență, și în stare de libertate a lui Bogdan Mitruț, la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, pentru complicitate.

 

Persoana fizică ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro, ce reprezentau un ,,comision” de 10% din valoarea sumei facturate pentru o serie de lucrări executate în baza unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

„Inculpatul ar fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate. În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri”, se arată în comunicatul DNA.

Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Articolul precedentPoliţiştii din Bucureşti, percheziţii în Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani
Articolul următorCaz halucinant, în jud. Bacău. Eleve drogate și abuzate sexual, polițiști implicați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.