Traian Băsescu crede că Ioana, fiica sa cea mare, este în pericol să fie condamnată. Declarația a fost făcută de fostul președinte în exclusivitate la Realitatea PLUS. Băsescu a dezvăluit și ce a vorbit cu Elena Udrea înainte de condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare și fuga acesteia din țară.

Traian Băsescu a vorbit, joi seară, în emisiunea 100%, cu Laurențiu Botin, despre fata sa cea mare, Ioana Băsescu, care a primit 5 ani de închisoare cu executare în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009, dar sentința nu a fost definitivă. Ioana Băsescu este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor.

În același timp, Băsescu a precizat că nu a vorbit cu Elena Udrea, după ce aceasta a primit sentința, dar că ultima dată când au discutat, aceasta părea optimistă în privința verdictului. 

Laurențiu Botin: Credeți că este în pericol fata dvs, acum,să primească o sentință definitivă?

Traian Băsescu: Este.

Laurențiu Botin: Ați vorbit cu Elena Udrea (în ziua anunțării sentinței definitive – n.red.)?

Traian Băsescu: N-am vorbit, n-am avut cum. Eu am vorbit ultima dată cu Elena Udrea marți, săptămâna asta, și era foarte optimistă. Era optimistă, nu-și făcea probleme. Era convinsă că va primi și ea o sentință similară cu ce s-a dat în toate celelalte dosare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat joi sentința finală în dosarul Gala Bute. Magistrații au păstrat sentința inițială, din 2018, Elena Udrea fiind condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență în perioada mandatului de ministru al Turismului. Elena Udrea nu a fost găsită joi seară de polițiști pentru a aplica mandatul în urma condamnării definitive, pronunțate în dosarul Gala Bute, vineri, la orele după amiezii. Aceasta fugise din țară încă din dimineața zilei de joi, în jurul orei 11.00, prin Vama Giurgiu, la fel cum a făcut și la prima pronunțare în același dosar în 25 iunie 2018. După ce a fost dată în urmărire generală, a fost prinsă joi seară de polițiștii bulgari la Kulata, la granița dintre Bulgaria și Grecia. În acest moment, autoritățile române așteaptă predarea Elenei Udrea din Bulgaria pentru a pune în executare mandatul. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentElena Udrea a fost prinsă în Bulgaria!
Articolul următorPredoiu, despre cazul Elenei Udrea: „Suntem într-o procedură de predare. Ministerul Justiției se implică doar la cerere”. Cât va dura până va fi adusă în țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.