Chestorul șef de poliție Liviu Vasilescu s-a pensionat. Președintele Klaus Iohannis i-a semnat cererea. Decretul vine după dezvăluirile de acum o lună despre legăturile fostului șef al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne cu un judecător de la Curtea Supremă. Nu e primul scandal în care a fost implicat. Acesta demisiona de la conducerea Poliției acum trei ani după întâlniri cu interlopii. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 august 2023, Decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor șef de poliție Vasilescu Liviu din Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Administrației Prezidențiale.

Liviu Vasilescu are 56 de ani și a condus Direcția Generală Anticorupție, Ministerul de Interne, din anul 2021. Înainte, Liviu Vasilescu a fost șeful Poliției Române în perioada 2019-2020, după ce a condus Direcției de Operațiuni Speciale din IGPR.

Decizia de pensionare vine după scandalul recent al dezvăluirilor despre legăturile dintre fostul șef al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne – Liviu Vasilescu și judecătorul Alin-Sorin Nicolescu de la Înalta Curte. Scandalul a pornit după relatările despre presiunile făcute asupra unui polițist de la DGA într-o sală de examen de către judecătorul de la ÎCCJ.

Cererea de pensionare a lui Vasilescu ar fi fost depusă anterior dezvăluirilor despre legături cu un judecător de la Înalta Curte, făcute de tânărul ofițer de poliție de la Direcția Generală Anticorupție Gheorghe Giorgian Cioriia.

Nu este însă singurul scandal în care a fost implicat Liviu Vasilescu în ultimii trei ani. În 2020, chestorul Liviu Vasilescu pleca  din fruntea Poliției Române în plin scandal al negocierilor cu clanuri de interlopi. Vasilescu a făcut acest pas în septembrie 2020 după ce au apărut imagini în spațiul public cu întâlnirea sa cu interlopii din clanul Duduianu. Anunțul demisiei din funcție a venit la finalul unei conferințe de presă în care Vasilescu a precizat că se retrage pentru a-și scuti subordonații și instituția de atacuri nemeritate, venite din partea unora care urmăresc „mai mult la televizor” activitatea instituţiei.

„Cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei pentru rezultatele obținute și să le transmit, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor”, declara Liviu Vasilescu pe 2 septembrie 2020.

 

Articolul precedentAvionul în care se afla Evgheni Prigojin s-a prăbușit. Șeful mercenarilor Wagner ar fi murit
Articolul următorAzilele groazei din Ilfov. Frații Godei, la un pas să scape de pușcărie. Vor fi plasați în arest la domiciliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.